Писатели и журналисти ще гостуват в часа на класния в

...
Писатели и журналисти ще гостуват в часа на класния в
Коментари Харесай

Писатели и журналисти ще се включат в инициатива за насърчаване на четенето сред учениците

Писатели и публицисти ще гостуват в часа на класния в разнообразни гимназии и ще са част от новата самодейност за поощряване на четенето измежду учениците. Обществото и институциите би трябвало да обединят напъните си, с цел да четат младите повече и да имат трайна просвета за четене, сподели министърът на образованието Красимир Вълчев .
Писателят Захари Карабашлиев , който е част от новата самодейност, посъветва младите да четат безсистемно и освен това, което е съвременно. 
Министърът се обърна към тях с думите: " Да четат, тъй като четенето ще ги направи по-пълноценни, можещи и щастливи хора! " и добави:Ние, като министерство, планираме и изпълняваме редица политики, които са ориентирани към повишението на грамотността, включително към четивната просветеност. Те са ориентирани както към децата, чийто майчин език не е български... Много е значимо ние да увеличим финансирането, спомагателната поддръжка за тези деца, с цел да бъдат пълноценни възпитаници и дейно да ги включим в просветителната система.
Министерството на образованието провежда всяка година Седмица на четенето.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР