Пирин стана поредният отбор, който се оплака от съдийството в

...
Пирин стана поредният отбор, който се оплака от съдийството в
Коментари Харесай

"Пирин" също се оплака от съдийството и поиска последствия

Пирин " стана следващият тим, който се оплака от съдийството в Първа лига. Клубът от Благоевград изрази отвращение от решенията на реферите в мача с " Левски " и изиска от съдийската комисия последици за случилото се на " Герена ".

Двубоят беше извоюван от сините с 3:0. Най-големите искания на " Пирин " бяха свързани с отсъдената дузпа в 21-ата минута, с която домакините откриха резултата. След срещата треньорът на гостите Милен Радуканов съобщи, че в обстановката даже играчите на " Левски " ги е хванало позор.

Според управлението на " орлетата " бригадата, ръководена от Валентин Желязков, е предрешила изхода на мача с неверни отсъждания. " Визираме съответно обстановки от първото полувреме - две несъществуващи засади при обещаващи голови офанзиви за " Пирин " и присъждане на неуместна дузпа в интерес на домакините ", се споделя в декларацията на благоевградчани, изпратена до медиите и съдийската комисия.

" Преди година се озовахме в сходен сюжет при гостуването си на " Нефтохимик " в Бургас. Тогава ние почтително подадохме тъжба до съдийската комисия на БФС, а след това ни беше отговорено, че има дузпа за " Пирин " при резултат 0:0, само че бидейки пропусната от основния рефер, това не е предрешило крайния излаз на дуела (загубен впоследствие). Е, за нас една измислена дузпа предреши крайния излаз и желаеме последици ", допълниха от клуба.

 Oт
© LAP.bg

Oт " Пирин обявиха, че бригадата, ръководена от Валентин Желязков, е предрешила изхода на мача с неверни отсъждания

От клуба молиха съдийската комисия да спре да постанова " неможещи рефери ", а да стартира да назначава " можещи и способни ". " Бихме желали да обърнем внимание посредством тази декларация на цялостната обстановка, а точно с цялото почитание към всички виновни фактори и рефери да престанат да се крият и обосновават неверни решения зад и на гърба на почитан експерт в съдийството, какъвто несъмнено е Марк Бата ", се споделя още в декларацията.

" Апелираме съдийската комисия да обърне внимание на кадровия си капацитет и качества. Със сигурност в България има можещи и способни рефери. В това не се съмняваме. Притеснителна е явната ангажираност към налагането на неможещи ", приключва управлението на " Пирин ".

Настоящият сезон в Първа лига е изпълнен със съдийски неточности, а към този момент близо половината от тимовете показаха гласно неодобрение. Тази седмица " Ботев " изиска оставката на шефа на съдийската комисия Петър Петров, а по-рано това направи и ЦСКА.

От началото на сезона има голям скок в подадените тъжби против съдийството. Само за 18 кръга към този момент беше надвишен броят на всички тъжби за предходните сезони.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР