Пирин се наложи с минималното 1:0 като домакин на Дунав

...
Пирин се наложи с минималното 1:0 като домакин на Дунав
Коментари Харесай

Пирин успя да пребори Дунав

Пирин се наложи с минималното 1:0 като хазаин на Дунав в среща от 24-ия кръг на Първа лига. Двубоят на "Христо Ботев " бе от извънредно значение за двата отбора, които се намират в долната половина на таблицата.

Началните минути на мача бяха равностойни, като двата отбора мъчно стигаха до действителни голови обстановки. Първата такава пристигна в 25-ата минута, когато Ничев засече с глава центриране от корнер, само че стражът на Дунав Мартин Луков мазета. Малко по-късно Башлиев стреля мощно от границата на наказателното поле, само че топката излезе в навън, написа "Блиц ".

До края на полувремето играта се водеше най-вече в центъра на терена и разумно попадения нямаше.

Осем минути след почивката Юлиян Ненов от Дунав се озова на добра позиция, само че ударът му бе отразен от Георгиев.

Така се стигна до 56-ата минута, когато Пирин излезе напред в резултата. Радослав Кирилов се разписа с техничен удар в горния ляв ъгъл на вратата на Луков. Това бе негов първи гол за благоевградчани след 38 мача.

В 80-ата минута Преслав Йорданов бе покрай дебютно попадение за Пирин, само че прати топката около врата на съперника от преференциална позиция.

С този триумф Пирин към този момент има 26 точки на 10-ото място във краткотрайното класиране, до момента в който Дунав е 12-и с 21.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР