Пирин (Благоевград) и Спартак (Варна) откриват 18-ия кръг на efbet

...
Пирин (Благоевград) и Спартак (Варна) откриват 18-ия кръг на efbet
Коментари Харесай

Пирин и Спартак се изправят един срещу друг в ключов сблъсък в Благоевград

Пирин (Благоевград) и Спартак (Варна) откриват 18-ия кръг на efbet Лига с основен конфликт между тях. Двубоят на стадион " Христо Ботев " в Благоевград започва през днешния ден в 17:30 часа. Главен арбитър ще бъде Ивайло Ненков. Двата отбора се намират на последните две места в класирането и трите точки са им от изключителна значимост.

Домакините от Пирин са на предпоследното 12-то място с актив от 9 пункта. Момчетата на Христо Янев имат единствено 1 победа от началото на сезона и са записали 3 загуби в последните с 5 дуела. В предходния кръг " орлетата " отстъпиха на ЦСКА 1948, макар че играха с човек повече съвсем през целия дуел.
 Десетима от ЦСКА 1948 обърнаха Пирин, Чочев с нов гол Десетима от ЦСКА 1948 обърнаха Пирин, Чочев с нов гол
Пирин, дружно с Хебър, са тимовете, които са вкарали минимум голове от началото на сезона. За 17 изиграни дуела благоевградчани са отбелязали едвам 10 попадения, което демонстрира, че може би проблемите на отбора са най-много в офанзива. При възможна загуба през днешния ден Пирин ще заеме последното място и единствено ще утежни ситуацията си.

Спартак от своя страна може да се каже, че се намира в позитивна форма. На фона на много неприятния старт в този момент " соколите " са в серия от три следващи равенства и се приближиха единствено на 1 точка зад днешния си конкурент. Варненци са с 8 пункта на последното място и при възможен триумф през днешния ден за пръв път от много време насам ще се изкачат нагоре в таблицата.
31  Спартак (Варна) - Левски
В последния кръг отборът на Тодор Киселичков сервира една от изненадите, откакто направи зрелищно 2:2 с Левски вкъщи. Преди това Спартак записа същия резултат и против Славия като посетител и по този начин за общо 2 мача варненци вкараха 4 гола, което е съвсем 1/3 от вкараните им попадения от началото на сезона. Подемът в играта им се вижда и в този момент " соколите " сигурно ще желаят да го запазят и да сграбчен трите точки против очертаващия им се като директен съперник за оцеляването Пирин.

Пирин и Спартак към този момент играха един път между тях през този сезон. В началото на акцията двата отбора си спретнаха 1:1 на " Коритото " в морската ни столица. През лятото на предходната година " соколи " и " орлета " изиграха и контрола, извоювана от днешните домакини с 1:0. Двата тима нямат навика да си вкарват доста голове в елита, като най-резултатната среща сред Пирин и Спартак от последните 6 мача в първото равнище на българския футбол приключи 1:2 през 2007 година.

ПИРИН - СПАРТАК (ВАРНА)

Вероятни сформира:

СЪДИЯ : Ивайло Ненков
СТАДИОН: " Христо Ботев ", Благоевград 
НАЧАЛО: 17:30 часа 
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР