Пирин (Благоевград) Хебър (Пазарджик) с 2:0 в двубой от 23-ия

...
Пирин (Благоевград) Хебър (Пазарджик) с 2:0 в двубой от 23-ия
Коментари Харесай

Два експресни гола донесоха важна победа на Пирин над Хебър

Пирин (Благоевград) Хебър (Пазарджик) с 2:0 в дуел от 23-ия кръг на efbet Лига, игран на стадион " Христо Ботев ".

Двата тима спретнаха доста равносилен и забавен конфликт, само че през втората част " орлетата " дръпнаха в резултата след два бързи гола на Даниил Кондраков (67`) и Борис Тютюков (69`). Гостите от Пазарджик има защо да съжаляват, че не стигнаха най-малко до равенството, откакто с пропуски се отличиха Венсан Марсел и Арсенио Валпорт, които пропуснаха няколко отлични благоприятни условия.

Така Пирин към този момент има 19 точки на 14-ото място в класирането на шампионата. " Орлетата " към този момент са с три пункта преднина точно пред Хебър, който остава на предпоследната 15-а позиция с 16.
 Пирин (Благоевград) - Хебър (Пазарджик): 2:0 (Развой на срещата по минути) онлайн
Пирин (Благоевград) - Хебър (Пазарджик): 2:0 (Развой на срещата по минути)

Вижте избраниците на двамата треньори

Двубоят стартира равностойно, като и двата тима се опитваха да наложат играта си и единоборствата в средата на терена доминираха в първите минути.

Първата забавна обстановка бе на сметката на Хебър. Георги Вълчев нахлу в наказателното поле отдясно и потърси Арсенио Валпорт, който се намираше в рискова непосредственост до вратата. Защитата на Пирин обаче съумява да се оправи със обстановката.
 Снимка 609811
Източник:

В седмата минута домакините дадоха отговор с Андрей Йорданов, който напредна добре отляво и центриа към Преслав Йорданов. Футболистът насочи топката с глава към вратата, само че Петър Дебърлиев бе на мястото си и избави.
 Снимка 609812
Източник:

В 21-вата минута Илкер Будинов проби отляво и нахлу в наказателното поле, елиминирайки двама противникови играчи. Той стреля по диагонала, само че за шанс на Дебърлиев силата на шута не беше огромна и стражът съумя да избие топката в корнер.
 Снимка 609813
Източник:

Десет минути по-късно Илкер Будинов още веднъж проби отдясно и пусна остро подаване към Преслав Йорданов, който опита да промуши топката сред събралите се към него бранители на Хебър. В последна сметка топката бе изчистена, само че тя стигна до Даниил Кондраков. Той шутира от дъгата на пеналтерията, кълбото рикошира подло, само че Зетър Дебърлиев още веднъж сподели страховит инстикт и избави.
 Снимка 609814
Източник:

В края на пъпрвото полувреме Венцислав Бенгюзов видя откъсващия се зад отбраната на Хебър Преслав Йорданов и пусна превъзходен извеждащ пас. Петър Дебърлиев обаче деликатно следеше играта и излезе напред, с цел да пресече подаването. Така първото полувреме приключи без маркирани голове.
 От Пирин се похвалиха с петима национали
От Пирин се похвалиха с петима национали

Ето кои

През втората част протичащото се на терена не се промени и двата тима продължиха да се надиграват тактически.

Минута след подновяването на играта Преслав Йорданов получи към дъгата на наказателното поле и стреля по земя. Капитанът на гостите избави. Последва сполучлива добавка на Даниил Кондраков, който обаче беше зад последния в отбраната на " орлетата ".
 Снимка 609815
Източник:

В 67-ата минута Даниил Кондраков даде задатък за домакините. Венцислав Бенгюзов извърши ъглов удар. Арсенио Валпорт отклони топката и за малко да си вкара автогол. Дебърлиев съумя да избави, само че при добавката на Кондраков отблизо разстояние беше беззащитен.
 Снимка 609816
Източник:

Само две минути по-късно Борис Тютюков удвои. Венцислав Бенгюзов центрира чудесно отдясно в наказателното поле, където на първа греда футболистът насочи добре с глава към далечния ъгъл и не остави шансове на Петър Дебърлиев.

В 71-вата минута гостите бяха доста покрай това да върнат едно попадение, откакто топката беше центрирана отляво в наказателното поле, където състезател на Пирин подложи крайник и почисти, само че единствено до непокрития Венсан Марсел, който от чудесна позиция стреля по тревата с левия крайник, само че около лявата греда на Георгиев.
 Снимка 609833
Източник:

В 78-ата минута Пирин насочи следващия прецизен удар по посока вратата на Дебърлиев. Преслав Йорданов шутира, само че нямаше по какъв начин да затрудни вратаря на гостите.

В последните минути пазарджиклии се хвърлиха в обезверени опити да стигнат до освен това в мача и с всяка минала минута напрежението ставаше все по-голямо.
 БФС забрани на Хебър да картотекира нови играчи
БФС забрани на Хебър да картотекира нови играчи

Ето за какво

В първата минута от добавеното време на срещата бранителят фаулира жестоко Славчо Шоколаров, за което получи жълт картон, който бе втори за него, а по този метод остави своите съотборници с човек по-малко.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР