Пирати са взели за заложници 13 души от 19-членния екипаж

...
Пирати са взели за заложници 13 души от 19-членния екипаж
Коментари Харесай

Пирати отвлякоха 13 души от танкер

Пирати са взели за заложници 13 души от 19-членния екипаж на танкера "Кюрасао трейдър " в Гвинейския залив, заяви ползващата кораба компания "Алисън мениджмънт ", представена от ТАСС.

Екипажът на танкера под либерийски байрак се състои от руснаци и украинци. Той е бил атакуван от осем пирати през вчерашния ден на 210 морски благи от крайбрежията на Бенин и 230 морски благи южно от нигерийския град Лагос и сега дрейфува с лимитирани благоприятни условия за ръководство. Към него се е насочил хладилният транспортен съд "Фрио Чикума ".

Посолствата на Русия в Нигерия и Бенин оповестиха, че подхващат нужните дейности за изясняване на събитията по случая. Киев посочи, че измежду 13-те заложници има четирима украински жители.

Гвинейският залив, който се простира от Сенегал на север до Ангола на юг, се е трансформирал в най-опасното място в света за набези от морски пирати. За първото тримесечие на тази година там са осъществени 45 % от случаите на морско пиратство. Особеност на дейностите на пиратите в този залив е, че те отвличат членове на екипажи за откуп, отбелязва ТАСС.

Пирати нападнаха гръцки петролен танкер и отвлякоха четирима души
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР