Пирамида, два реда камъни и залязващото слънце в деня на

...
Пирамида, два реда камъни и залязващото слънце в деня на
Коментари Харесай

Пирамида в Перу разкрива точно астрономическо подреждане

Пирамида, два реда камъни и залязващото слънце в деня на зимното слънцестоене разкриват антична астрономическа класификация в южно Перу. В момента на зимното слънцестоене трите детайла се подреждали по този начин, че да обрамчат пирамидата в светлина, написа Obekti.bg.

Двете каменни линии, наречени геоглифи, се намират на към 2 км в посока изток-югоизток от пирамидата. Те са дълги към 500 м и са сложени по този начин, че да образуват " рамка " около пирамидата при слизане от високите места в долината.

С помощта на астрономически програмен продукт и 3D модели учените откриват, че по време на зимното слънцестоене на мястото би трябвало да се е случвало забележително явление.

" 3D моделите демонстрират, че тези линии се събират в точка оттатък хоризонта и рамкират освен мястото, където е пирамидата (известно като Cerro del Gentil), само че и залязващато слънце по време на зимното слънцестоене ", оповестява научният екип на годишна среща на Дружеството на американските археолози в Хонолулу.

" Така някой, който следи залеза от тези линии по време на зимното слънцестоене, ще види по какъв начин слънцето потъва тъкмо над пирамидата ". Така, изясняват те, линеарният геоглиф и пирамидата се оказват част от обединен архитектурен комплекс с евентуално космологично значение, който трансформира целия пейзаж на долината в свещено място.

Тухлената пирамида е висока 5 м и строена в интервала сред 600 и 50 година прочие Хр. В непосредственост до нея са открити и други сходни линии, направени от камък, след които са разпръснати скупчвания от камъни, най-голямото от които с диаметър 15 м. Тези линии са свързани с околните поселища и техните пирамиди. В покрайнината е имало 4 такива, с население към 1000 души. 

Разгледайте в идната фотогалерия, която подбрахме за вас, една дребна част от превъзходните и неразгадани пирамиди на Перу, които епохи наред будят любознанието на учените.  Някои хора виждат в тях белег за посещаване от други светове. Кой знае?

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР