Пир по време на чума! В есенната прогноза на ЕК

...
Пир по време на чума! В есенната прогноза на ЕК
Коментари Харесай

Пламен Данаилов пред Фрог: ЕК прогнозира по-бавно възстановяване на българската икономика

Пир по време на чума! В есенната прогноза на Европейска комисия се споделя, че единствено България ще завърши с до 3% недостиг от Брутният вътрешен продукт. Спазването на фискална непоклатимост е значимо, само че в допълнение на това се вижда, че Европейска комисия предвижда по-бавно възобновяване на българската стопанска система, като се чака да стигнем равнищата от 2019 година в края на 2022 година Това сподели пред Фрог нюз икономистът Пламен Данаилов.
" Тук значимият въпрос е каква е цената на този недостиг? Първо- европейските средства избрани за вложения, за нововъведения, чиято цел е да подсигуряват напредък на стопанската система, бяха раздадени като помощи за настоящо ползване. Използването на средства от европейските стратегии, а не от държавния бюджет и не вложение в стопанската система, е сериозен проблем, който има дълготрайни последствия ", добави той.

Експертът посочи още: " Проблемът с това деяние на държавното управление е, че от една страна тези средства не са задоволителни, с цел да задоволят потребностите и спадът в приходите, а от друга лишават от скъпа поддръжка компаниите, искащи да развиват артикули с висока добавена стойност. Второ- неналичието на промени не дава опция страната да подкрепи дейно възобновяване и развиването на стопанската система. Трето-вижда се, че стопанската система се забавя и може да се чака още веднъж спад.

Липсата на поддръжка, която страната оказва, не е наложително да е под формата единствено на директни тласъци, а може да е композиция от тласъци и данъчни облекчения. Заради неналичието на съответни решения на тези проблеми, а и поради многото други, България остава страната от Европейски Съюз с най - ниски приходи на популацията, включително заплати, пенсии, помощи ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР