Piper Sandler (мултинационална инвестиционна банка) току-що пусна нова версия на

...
Piper Sandler (мултинационална инвестиционна банка) току-що пусна нова версия на
Коментари Харесай

По-голямата част от тийнейджърите предпочитат iPhone пред Android-смартфон

Piper Sandler (мултинационална капиталова банка) преди малко пусна нова версия на своето изследване Taking Stock With Teens, което се организира два пъти годишно и в което се проучват желанията на младежите към разнообразни артикули. Проучването преглежда навиците за харчене в този основен сегмент на пазара, както и трендовете от една година до друга.

Изданието на изследването от този месец удостоверява това, което към този момент знаехме. Тийнейджърите в голямата си част избират iPhone пред Android. Всъщност това не е съревнование, защото 85% от интервюираните имат iPhone. Освен това 86% от интервюираните декларират, че желаят и iPhone като идващ смарт телефон.

Данните са в сходство с резултатите от октомври 2023 година на компанията. Тогава 87% от интервюираните обявиха, че са консуматори на iPhone, а 88% от участниците в изследването обявиха, че желаят iPhone като идващ смарт телефон. Констатациите не са изненадващи. Нещата не могат да се трансформират за една нощ. Също по този начин, при Android скоро не е имало новаторска разработка, която да повлияе на съзнанието на младите консуматори на смарт телефони за подобен къс интервал.

Продуктите с генеративен изкуствен интелект като ChatGPT и Gemini постепенно се трансформират в новата норма за компютрите. Смартфони като Galaxy S24 и Pixel 8 към този момент имат вградени функционалности с изкуствен интелект. iPhone е идващият, който ще получи такива функционалности с въвеждането на iOS 18 и появяването на новите iPhone 16 през есента.

Това значи, че в Android няма огромни промени, които да склонят повече младежи към операционната система на Гугъл. А като се има поради сегашната конюнктура, наподобява малко евентуално нито позициите за Android, нито тези за iOS да се трансформират доста скоро.

Проучването откри също, че 34% от младежите употребяват Apple Watch, което още веднъж съответствува с изследването от октомври. Намеренията за покупка на Apple Watch обаче са се нараснали с 3%, като 13% от младежите желаят да се снабдят с него. Apple Watch е още една огромна победа за Apple, макар че единствено 39,7 % от интервюираните имат смарт часовник.

Apple Music и Apple TV+ не са толкоз известни измежду младежите. Spotify и Netflix са най-предпочитаните стрийминг платформи от тях. Близо 2/3 от интервюираните младежи избират Spotify, а над 30% гледат Netflix всекидневно. Apple Music има 30% дял в тази група, до момента в който Apple TV+ е под 5%.

Над 6000 младежи от 47 страни са дали отговор на въпросите на изследването, като междинната им възраст е 16,1 години.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР