Пионер в областта на изкуствения интелект и бивш изпълнителен директор

...
Пионер в областта на изкуствения интелект и бивш изпълнителен директор
Коментари Харесай

Бивш шеф в Гугъл: AI може да създаде смъртоносна чума

Пионер в региона на изкуствения разсъдък и някогашен изпълнителен шеф на Гугъл издаде остро предизвестие по отношение на бъдещето на AI.

" Най-мрачният сюжет е, че хората ще опитват с патогени, ще основат синтетични патогени, които могат да се окажат инцидентно или съзнателно по-преносими ", сподели съоснователят на Гугъл DeepMind, Мустафа Сюлейман, в неотдавнашен епизод на подкаста " Дневникът на един изпълнителен шеф ".

Вирусите, манипулирани с изкуствен интелект, биха могли да се " разпространят по-бързо или да са по-смъртоносни ", сподели Сюлейман. Възможно е обаче проучванията на вирусите с AI да започват за добра идея или благородна цел. " Ние работим с рискови неща ", продължи той. " Не можем да позволим на всеки да има достъп до тях. Трябва да ограничим кой може да употребява AI софтуера, облачните системи и даже някои от биологичните материали. "

Според Сюлейман през днешния ден изкуственият разсъдък е по-достъпен от всеки път, а впрягането на уменията му в генното инженерство е нещо, което се разисква.

Сюлейман счита да участва на идната среща на върха за AI, проведена от Вашингтон. В нея ще вземат участие още съоснователят на OpenAI Сам Алтман, основният изпълнителен шеф на Meta Марк Зукърбърг, шефът на Alphabet Сундар Пичай и собтвеникът на SpaceX и Twitter Илон Мъск.

Срещата ще бъде проведена от водача на болшинството в Сената на Съединени американски щати, Чък Шумър, и ще се състои в края на този месец.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР