Пинокио на Гийермо дел Торо - музикалният стоп моушън прочит

...
Пинокио на Гийермо дел Торо - музикалният стоп моушън прочит
Коментари Харесай

Пинокио на Гийермо дел Торо - едно сбъднато желание за Оскар

" Пинокио на Гийермо дел Торо " - музикалният стоп моушън прочит на класическата история за куклата, която копнее да стане същинско момче, донесе на стрийминг платформата Нетфликс първата премия " Оскар " за най-хубав анимационен пълнометражен филм, съобщи Асошиейтед прес. 

През последното десетилетие в категорията преобладаваха  продукции на " Дисни " и " Пиксар ", като се изключи " Спайдър-мен: В Спайди-вселената " на " Марвел ". 

" Анимацията е подготвена да премине към идната стъпка. Всички ние сме подготвени за това. Моля, помогнете ни хората да продължат да приказват за анимация ", сподели Гийермо дел Торо, получавайки статуетката. 



След като обра оценките в наградния сезон, измежду които " Златен глобус " и водещия приз за анимация " Ани ", " Пинокио на Гийермо дел Торо " беше считан за любимец за спечелването на " Оскар ". 

Продукцията надви в категорията за най-хубав анимационен пълнометражен филм над " Марсел: Раковината с обувки ", " Котаракът в чизми: Последното предпочитание ", " Морското страшилище " и " Мей Червената панда ".

Сред актьорите, които озвучават персонажи в " Пинокио на Гийермо дел Торо ", са Юън Макгрегър, Кристоф Валц, Тилда Суинтън и номинираната за " Оскар " Кейт Бланшет.



Анимационният филм завоюва възторжени мнения за зашеметяващо красивата продукция, която насочва тъмен взор към проблемите на любовта и смъртността сред куклата и " татко " й Джепето. Диаметрално противоположна на версията на " Дисни " от 1940 година, анимацията " Пинокио на Гийермо дел Торо " съдържа препратки към католицизма, фашизма и грозното лице на войната.

Роденият в Мексико Дел Торо, който завоюва " Оскар " за най-хубав режисьор през 2018 година за " Формата на водата ", е казвал, че анимацията е " чиста проба кино ". През последните години основателите на анимационни филми отвръщат на удара против стигмата, че те са единствено детски род.



Според Гийермо дел Торо художниците на анимация би трябвало да се третират като актьори, а не като техници. Режисьорът уточни, че в неговия " Пинокио " те са изброени в надписите още преди основните озвучаващи артисти.

" Това е форма на изкуство, която толкоз дълго време е държана комерсиално и индустриално на масата на децата ", сподели дел Торо. " Победата оказва помощ, само че става дума за това да продължим напред като общественост, която се занимава с това ". 

Сърежисьорът Марк Густафсон повтори посланието от сцената на " Оскар " -ите. " Хубаво е да знаем, че тази форма на изкуството, която толкоз доста обичаме - стоп моушън анимацията ", си е жива и здрава ", сподели той. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР