Пилотно заседание на кабинета в обновената зала 3 на НДК,

...
Пилотно заседание на кабинета в обновената зала 3 на НДК,
Коментари Харесай

Изнесено заседание на правителството в обновената зала 3 на НДК

Пилотно съвещание на кабинета в обновената зала 3 на НДК, която е планувана за формалните срещи по време на българското европредседателство. Изнесеното съвещание е самобитен тест преди утрешното публично разкриване на председателството.

На него министрите отпуснаха 10 млн. лева и нова постройка на Софийския университет " Св. Климент Охридски ". Премиерът Бойко Борисов разяснява идния митинг на чиновниците на реда поради ниските им заплати и напомни, че на Министерство на вътрешните работи са изплатени 55 млн. в допълнение,100 млн. повече са дадени за армията, двойно са увеличени учителските заплати, 15 млн. в допълнение за Българска академия на науките, 10 млн. и постройка за СУ. Това по думите му са публични пари, които министрите се пробват да поставят на най-правилните места.

Борисов разяснява и историята със сваления билборд пред стадион Васил Левски, на който на британски език полицейските синдикати се оплакват от ниските заплати в системата.
Бойко Борисов, министър-председател: Използвам да кажа, че съм същински засегнат от това, което са създали една частна компания и са свалили билборда на митинга на служителите на реда. Аз на следващия ден ще се видя с тях, че са в провинцията в този момент, само че това, което съм разпоредил на Лиляна Павлова е колкото желаят билбордове от рекламата, която имаме за председателството да им се дават, тъй като не ни пречат. Председателството е на България. Нито е мое, нито е на държавното управление. Всички билбордове да се дадат, който каквото има неприятно да каже, да може да го постави. Няма да популяризираме България, а всеки каквото желае, с цел да знаем, че най-много добре ще се покажем. В края на краищата ще покажем това, което сме.  © БТА
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР