Пилотите на Yamaha са били едни от малкото, които са

...
Пилотите на Yamaha са били едни от малкото, които са
Коментари Харесай

Трик на Мишлен помогнал за доминацията на Yamaha по време на Гран При на Андалусия в MotoGP

Пилотите на Yamaha са били едни от дребното, които са се възползвали от съвет на Мишлен по време на Гран При на Андалусия. По този метод издръжливостта на тяхната задна гума е била усъвършенствана, което е подкрепя превъзходството на японския производител в неделния старт, в който той окупира подиума.

Въпросният трик, за които всички тимове са били посъветвани посредством имейл от френския производител на гуми, е представлявал изтриване на най-горния пласт на меката задна гумата посредством изработката на три обиколки в неделната утринна загрявка. По този метод, самата гума става по-устойчива на температурна деградация, защото това смъква нейната работна температура с цели 10 градуса, увеличавайки нейната устойчивост.

„ От време на време даваме рекомендации, които мислим, че ще оказват помощ, на тимовете. Но изборът дали да ги последват си е напълно техен. В случая трябваше да се създадат три обиколки, след което гумата да се остави да изстине. След като гумата изстине, още веднъж се завива с чохлите, досега на надпреварата. Тази процедура прави гумата по-термоустойчива и може да понижи нейната работна температура с до 10 градуса “, споделиха от Мишлен след края на втория уикенд на „ Херес “.

По време на Гран При на Андалусия само четиримата водачи на Yamaha, Маверик Винялес (Yamaha), Валентино Роси (Yamaha), Фабио Куартараро (Petronas Yamaha SRT) и Франко Морбидели (Petronas Yamaha SRT), както и Алекс Ринс (Suzuki), са се възползвали от съвета на Мишелин.

„ Обикновено стартираме надпреварата с чисто нови гуми. Този път обаче взехме решение да създадем три обиколки със задната гума в утринната загрявка, след което да я използваме в надпреварата. Това в действителност оказа позитивен резултат, за което благодаря на тима и Мишлен “, съобщи Куартараро след края на неделното съревнование, в което той записа своя втори следващ триумф от началото на сезона.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР