Пилотите на водещия германски превозвач Lufthansa гласуваха в полза на

...
Пилотите на водещия германски превозвач Lufthansa гласуваха в полза на
Коментари Харесай

След наземния персонал, пилотите на Lufthansa планират стачка

Пилотите на водещия немски транспортьор Lufthansa гласоподаваха в интерес на протестни дейности, заплашвайки нови разстройства по време на натоварения летен туристически сезон. Стачките и дефицитът на личен състав към този момент принудиха самолетните компании, в това число Lufthansa, да анулират хиляди полети и провокираха часове дълги опашки. Само Lufthansa анулира 1000 полета предходната седмица след стачка на наземния персинал. Това провокира безпорядък на огромните летища.

Гласуването не значи безусловно стачка, само че е сигнал за работодателя, че би трябвало да се подхващат съответни стъпки, сподели членът на борда на пилотския съюз Vereinigung Cockpit (VC) Марсел Гроелс. " Показваме, че сме подготвени да приказваме ", добави той.
 Lufthansa отмения съвсем всички полети от главните си немски центрове във Франкфурт и Мюнхен поради стачка
Най-голямата самолетна компания в Европа ще анулира 678 полета във Франкфурт и 345 в Мюнхен

Това ще докара до спомагателни закъснения

Синдикатът на водачите VC упорства за нарастване на заплатите с 5,5% тази година за своите водачи. Иска се идентична конструкция на възнаграждение за целия личен състав в самолетните компании на групата Lufthansa, които включват водещия транспортьор Lufthansa, както и бюджетното звено Eurowings.

" Ако управлението продължава да предлага неотложно съответни решения, тогава водачите би трябвало още по-ясно да покажат какъв брой са недоволни ", се споделя в известието.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР