Пилотите на Мерцедес Валтери Ботас и Люис Хамилтън показаха стабилно

...
Пилотите на Мерцедес Валтери Ботас и Люис Хамилтън показаха стабилно
Коментари Харесай

Мерцедесите далеч пред Ферари в първата тренировка в Мексико

Пилотите на Мерцедес Валтери Ботас и Люис Хамилтън демонстрираха устойчиво показване в първата свободна подготовка преди Гран При на Мексико. Именно финландецът даде най-хубавият резултат в сесията с 1:17,824 минути, а Хамилтън остана на съвсем половин секунда зад него.

Доста по-назад останаха преследвачите от Ферари Себастиан Фетел и Кими Райконен, които разрешиха на Ред Булите да се намърдат сред тях и немския хегемон. Редно е да се означи, че Мерцедес употребява през по-голямата част гуми ултра софт, до момента в който Ферарита караха с малко по-твърдите супер софт. При все това пасивът на „ черните кончета” бе забележителен – Фетел изостана на над 7 десети от секундата по отношение на водача, до момента в който Райконен бе по-бавен с съвсем 1,2 секунди.

Сутрешната подготовка не се оказа изключително сполучлива и за получилия късмет във Форс Индия Алфонсо Селис-младши. 21-годишният мексиканец катастрофира съществено двадесетина минути преди края, което докара до червени знамена и краткотрайно спиране на заниманието. Самият водач се отърва незасегнат от конфликта с защитната стена, само че задната част на колата му понесе тежки провали.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР