Пилотите на германската авиокомпания Луфтханза подготвят нова стачка от сряда

...
Пилотите на германската авиокомпания Луфтханза подготвят нова стачка от сряда
Коментари Харесай

Пилотите на Луфтханза готвят стачка от сряда до петък

Пилотите на немската самолетна компания " Луфтханза " приготвят нова стачка от сряда до петък, откакто при предходния митинг от края на предходната седмица не се стигна до съгласие с ръководещия мениджмънт за повишението на заплатите, съобщи Франс прес.

Пилотите от пътническите полети на компанията ще стачкуват в сряда и четвъртък, а тези от товарните - в петък. Миналия петък компанията трябваше да анулира съвсем всичките си полети от Франкфурт и Мюнхен поради стачката на водачите.

" Шефовете на " Луфтханза " по този начин и не се обърнаха към нас с нова оферта ", са споделя в прессъобщение на синдиката " Ферайнигунг кокпит ", който съставлява водачите. " Нова стачка може да бъде предотвратена единствено със сериозна оферта. Пилотите упорстват за нарастване на заплатите с 5,5 на 100, автоматизирано компенсиране на инфлацията и корекции в ценовата листа. "

От " Луфтханза " настояват, че са предложили на водачите, които са към 5500,  нарастване на заплатите с по 900 евро месечно на два стадия.

В началото на август самолетната компания реализира съглашение със синдиката " Ферди " (Verdi), който съставлява наземния личен състав за нарастване на заплатите с по 200 евро на месец, спомагателни 2,5 на 100 от началото на 2023 година и още 2,5 на 100 през юли 2023 година

БТА
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР