Пилоти във Формула 1 поискаха промени и разследване след смъртта

...
Пилоти във Формула 1 поискаха промени и разследване след смъртта
Коментари Харесай

Пилоти във Формула 1 поискаха промени след смъртта на 18-годишен състезател

Пилоти във Формула 1 желаеха промени и следствие след гибелта на 18-годишният Дилано ван`т Хоф на съревнование от Формула Риджънъл Европа. Това е втори смъртен случай на пистата в Белгия в последните четири години, откакто през 2019 година почина водачът от Формула 2.

Ван`т Хоф почина на правата " Кемъл ", при излизането от завоите " Червената вода " и " Редион ", където беше и предходният драматичен случай.

Пилотът на " Астън Мартин " Ланс Строл прикани за промени по пистата " Спа ".

" Това е драматичен ден за моторните спортове. Къса ми се сърцето да видя какво се случва и мисля, че " Червената вода " на " Спа " би трябвало да бъде погледната по-сериозно, тъй като загубихме двама водачи там в границите на четири години. Това е в действителност рисков завой, споделяме го всяка година. Трябва да има смяна. Всеки път, в който минаваш там, може да има случай. Сега се случи още веднъж и загубихме младо момче ", сподели Строл.

" We are so sad to learn of the passing of Dilano van `t Hoff today at Spa-Francorchamps.

Dilano died in pursuit of his dream to reach the pinnacle of motorsport.

Along with the entire motorsport community, our thoughts are with his family and loved ones. "

Stefano Domenicali
— Formula 1 (@F1)

След злополуката на Юбер през 2019 година уредниците направиха промени по пистата и усилиха зоните за сигурност, дърпайки оградите обратно.

Най-опитният водач във Формула 1 Фернандо Алонсо, който е съотборник на Строл в " Астън Мартин ", счита, че същинският риск е поради слабата видимост при мокра писта.

" Не виждаме нищо. Ако има кола в средата на правата или нещо друго, това е същинската заплаха. Това, което се е случило, не би трябвало да се повтаря. Трябва да се откри метод да се понижи изхвърлената вода зад болида. Не знам дали " Спа " е казусът, на " Монца " ще е същото, в случай че имаш кола на средата на правата. Няма да можеш да я видиш ", сподели Алонсо.

също счита, че би трябвало да има следствие: " Лесно е да виним пистата, само че мисля, че би трябвало да се види каква е, когато е мокро. Определено има неща, които би трябвало да бъдат направени, с цел да се предпазят водачите. "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР