Пилоти на Air France, изпълняващи полет по линията Женева –

...
Пилоти на Air France, изпълняващи полет по линията Женева –
Коментари Харесай

Бой в кабината. Пилоти на Air France се сбили по време на полет Женева – Париж -

Пилоти на Air France, изпълняващи полет по линията Женева – Париж са устроили ръкопашен пердах между тях в кабината на пътнически Airbus A320, а в един миг самолетът е бил без ръководство на автопилот, заяви френският La Tribune. Издавието не показва по кое време тъкмо е станал случаят, а информацията за него се съдържа в репортаж за следствието от страна на авиационния контрол във Франция на катастрофи, свързани с държанието на летателния състав на самолетните компании.

Двама водачи на Air France са отстранени от работа до изясняване на всички условия след неприемливо държание, което почнало още при започване на полет на компанията от Париж до Женева. Още до момента в който вървяло набирането на височина сред командира на екипажа и втория водач почнала препирня. Скандалът бил избухнал, откакто единият от двамата несъзнателно блъснал другия. Ескалирал в дърпане, побутване, удряне на плесници и юмруци. Наложило се член на екипажа от състава на стюардите да се намеси, да раздели обезумелите летци и в продължение на 75 минути да участва в кабината като омиротворител, с цел да могат да кацнат безвредно в Париж. Посочва се, че в един миг до момента в който двамата се бият и, до момента в който се намеси стюардеса, самолетът е бил без наблюдаване единствено на автопилот.

При разпит по време на следствието единият от участниците в багра споделил, че инцидентен несъзнателен удар е ескалирал напрежението. Другият, обаче, твърди, че сътрудника му го е замерил в кабината с дървен предмет.

Инцидентът е регистриран в отчет на Бюрото за следствие и разбори BEA, в който се приканва Air France „ да сложи на фокус още веднъж спазването на процедурите за просвета и сигурност на полетите “. Френската авиационна организация сочи, че някои от 4-те хиляди водачи на компанията подценяват суровите условия за сигурност. По време на полет от Бразавил до Париж през декември 2020 година след приключване на гориво от един от моторите вместо да спрат работата му, водачите траяли полета. Той завършил наред, само че животът на пасажерите е бил подложен под риск.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР