Пилотът от Формула 1 Мик Шумахер се надява, че състезанието

...
Пилотът от Формула 1 Мик Шумахер се надява, че състезанието
Коментари Харесай

Мик Шумахер се надява, че Гран При на Монако винаги ще бъде в календара на Формула 1

Пилотът от Формула 1 Мик Шумахер се надява, че надпреварата за Гран При на Монако ще остане и в бъдеще в календара на шампионата. Синът на легендата Михаел Шумахер има вяра, че емблематичното съревнование има място в най-комерсиалния авто спорт.

"Това съревнование е част от Формула 1 толкоз дълго време и действително е историческо трасе. Би било тъпо да загубим нещо, което е част от спорта от толкоз доста години ", сподели германецът, чийто татко Михаел завоюва пет надпревари по улиците на Монте Карло.

"Да спечелиш там постоянно е било специфична победа, споделя още Шумахер-младши, който е водач на тима на Хаас.

През този уикенд ще се организира 68-ото съревнование в Монте Карло – считаната за най-бавна и най-кратка писта, което е и улиците на града. Финансовата част, разноските евентуално са фактор и за това положение и тази година форматът беше изменен.

Традиционно тренировките бяха в четвъртък, а петък в действителност беше ден за празненство по пристанищните яхти. Но в този момент надпреварата е в сходство с други Гран При с тренировки в петък преди съботната подготовка и неделното съревнование, какъвто е нормалният Формула 1-календар.

"Обикновено в петък карах колело или отивах да видя щаба на отбора какво вършат в петък. Честно казано, мисля, че това е верният избор от финансова позиция, защото всичко е много скъпо и намаляването на дните за престой – хотели, храна за доста хора, поддръжка на техниката има значение. И всеки желае да спести разноски ", сподели още Шумахер.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР