Пилотът на Yamaha в клас MotoGP Валентино Роси призна чрез

...
Пилотът на Yamaha в клас MotoGP Валентино Роси призна чрез
Коментари Харесай

Валентино Роси дори не е видял летящите мотори в ГП на Австрия

Пилотът на Yamaha в клас MotoGP Валентино Роси призна посредством пост в обществените мрежи, че даже не е видял летящите мотори на Йоан Зарко (Avintia Ducati) и Франко Морбидели (Petronas Yamaha SRT) по време на жестоката злополука, която докара до прекъсването на неделното Гран При на Австрия.

„ Кадрите от моята камера са тези, които ме плашат най-вече, тъй като от тях се схваща действителната скорост, с която моторът на Франко пресече пистата тъкмо пред мен. Мина толкоз мощно, че даже не съумях да го видя. Когато се върнах в бокса, бях покъртен от това по какъв начин моторът на Зарко едвам не отнесе главата на Маверик (Винялес, съотборника на Роси). Като по знамение никой не пострада и се надявам този случай да накара всички да се замислят, изключително състезателите. Зарко не провокира случая преднамерено, само че това остава сериозна неточност, която би трябвало да се прегледа. Такава неточност не може да бъде допускана от водачи в MotoGP при скорост от над 310 км/ч. Да се придвижи толкоз бързо вдясно и да спре тъкмо пред Франко, той не му даде място да понижи, за това Морбидели нямаше какво да направи и се удари в Зарко с цялостна газ. Разбирам, че по време на надпреварите всички играем и всеки прави всичко допустимо да е пред нас, само че не би трябвало да забравяме, че нашият спорт е доста рисков и сигурността на всеки е в ръцете на неговите противници и това е доста по-важно от спечелването на една позиция “, написа Доктора.

Самият случай бе разгласен за спортен от стюардите на Гран При на Австрия, само че през вчерашния ден те оповестиха, че ще имат задълбочени диалози с всички водачи взели участие в разнообразни произшествия по време на първия уикенд на „ Ред Бул Ринг “, преди тазседмичното второ съревнование на австрийското трасе.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР