Пилотът на Yamaha Маверик Винялес спечели квалификацията преди Гран При

...
Пилотът на Yamaha Маверик Винялес спечели квалификацията преди Гран При
Коментари Харесай

Маверик Винялес ще потегли първи в ГП на Австрия в MotoGP

Пилотът на Yamaha Маверик Винялес завоюва квалификацията преди Гран При на Австрия в клас MotoGP, откакто записа време от 1:23.450 на пистата „ Ред Бул Ринг “. По този метод испанецът записа своя десети пол позишън кралския клас.

Pole position for!!!

What a turnaround for as the Spaniard pips and for pole!
— MotoGP™ (@MotoGP)
Втори на утрешната стартова решетка ще застане Джак Милър с Pramac Ducati, който даде време със единствено 0.068 по-слабо от това на Винялес. Последен от първата редица ще потегли водачът в международния шампионат Фабио Куартараро (Petronas Yamaha SRT), който приключи на 0.087 от своя предстоящ съотборник в заводския отбор на Yamaha.

Първи на втората редица на следващия ден ще застане Андреа Довициозо, който по-рано през днешния ден разгласи, че ще напусне заводския тим на Ducati след края на актуалната акция. Италианецът даде време с 0.156 по-слабо от това на Винялес. Освен Дови на втора редица ще се наредят още Пол Еспаргаро с KTM, който бе със единствено 0.006 по-бавен от Довициозо и водачът на Suzuki Жоан Мир, който приключи на 0.223 от първото място.

What a huge lap from!

The Doctor salvages second to advance through to Q2!
— MotoGP™ (@MotoGP)
На трета редица в утрешния ден ще застанат Франко Морбидели (Petronas Yamaha SRT), Алекс Ринс (Suzuki) и Йоан Зарко (Avintia Ducati), а последни във втората фаза на подготовка останаха Такааки Накагами (LCR Honda), Мигел Оливейра (Tech 3 KTM) и Валентино Роси (Yamaha).

What a sensational Qualifying session as grabs pole with half a second covering all 12 riders!

What a race in store tomorrow!
— MotoGP™ (@MotoGP)
Първи отвън втората част на квалификацията остана Данило Петручи (Ducati), който още по време на първата фаза упрекна Алейш Еспаргаро (Aprilia) за това, че испанецът го е блокирал в последните два завоя на австрийската писта, което е коствало на италианеца място в заключителната сесия.

Here is the incident which enraged!
— MotoGP™ (@MotoGP) Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР