Пилотът на Yamaha Маверик Винялес получи наказание от три места

...
Пилотът на Yamaha Маверик Винялес получи наказание от три места
Коментари Харесай

Винялес с наказание на стартовата решетка за ГП на Каталуня

Пилотът на Yamaha Маверик Винялес получи наказване от три места на стартовата решетка за утрешната Гран При на Каталуня и вместо от трета ще тръгне от шеста позиция. Причината за глобата е, че испанецът е забавил Фабио Куартараро в последната му обиколка от квалификацията.

Преминавайки старт финалната линия на пистата " Каталуня " в края на квалификацията Винялес подвигна мотора си и се опита да поздрави Куартараро. Пилотите обаче имаха право на още една обиколка. Французинът със сателитна Yamaha въпреки всичко завоюва полпозишън, надделявайки с 0.015 сек водача в генералното класиране на MotoGP Марк Маркес.

WATCH: @mvkoficial12 is under investigation for this incident with @FabioQ20 in Q2 #CatalanGP | #MotoGP70 https://t.co/WObmm3L5Ug
— MotoGP™ (@MotoGP) June 15, 2019
" Аз не погледнах екраните. Мислех, че квалификацията е завършила. Направих неточност, само че това се е случвало и на други водачи на други писти. Ако санкционират мен, би трябвало да санкционират и тях ", разяснява Винялес по време на конференцията след квалификацията, когато наказването му към момента не бе оповестено.

Съотборникът на Куартараро - Франко Морбидели ще започва трети вместо Винялес.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР