Пилотът на Suzuki Андреа Яноне доминира в първата свободна тренировка

...
Пилотът на Suzuki Андреа Яноне доминира в първата свободна тренировка
Коментари Харесай

Яноне доминира в първата тренировка от MotoGP в Италия

Пилотът на Suzuki Андреа Яноне господства в първата свободна подготовка от спортния уикенд на MotoGP в Италия. В сесията той победи своя съотечественик с мотор на Ducati Микеле Пиро с почти половин секунда.

Яноне зае първата позиция половин час след старта на сесията с време 1:47.253 минути на италианското трасе " Муджело ". Това бе с 0.550 секунди по-бърза обиколка от най-хубавата на тестовия водач Пиро, който кара този уикенд с уайлдкард за италианския отбор. Именно Пиро заемаше първата позиция в класирането за по-голямата част от тренировката.

Андреа Довициозо с втори Ducati зае третото място, изоставайки с 0.192 секунди от съотборника си. Маверик Винялес катастрофира със своята Yamaha на първия завой от първата си обиколка, само че не помни случая и записа четвърто време. Петото място бе поделено от Джак Милър със сателитен Ducati и първенеца Марк Маркес с Honda, които записаха идентични обиколки за 1:48.035 секунди.

Not the start to the #ItalianGP weekend @maverickmack25 was hoping for #MotoGP pic.twitter.com/W9gTv4WmAG
— MotoGP™ (@MotoGP) June 1, 2018
Новобранецът Франко Морбидели откри място в топ 10 със седмо време, с преднина от едвам седем хилядни по отношение на Валентино Роси. На още една хилядна обратно пък остана Хорхе Лоренсо, а първата десятка затвори Кал Кръчлоу. Данило Петручи, който има упоритостите да замести Лоренсо в заводския тим на Ducati следващата година, бе най-бавният водач на пистата с GP18 на 13-ата позиция. Съотборникът на Маркес Дани Педроса също имаше сложен старт и завърши утринната подготовка 17-и.

Томас Люти с частна Honda бе единственият играч, като се изключи Винялес, който катастрофира.

Going, going, gone... #MotoGP pic.twitter.com/uzmwJDmiRT
— MotoGP™ (@MotoGP) June 1, 2018 Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР