Пилотът на Сребърните стрели Люис Хамилтън заяви, че болидите през

...
Пилотът на Сребърните стрели Люис Хамилтън заяви, че болидите през
Коментари Харесай

Хамилтън: С болидите догодина ще бъде все едно караш автобус

Пилотът на Сребърните стрели Люис Хамилтън съобщи, че болидите през идния сезон 2018 ще наподобяват карането на рейс. Догодина ще бъде въведен така наречен " ореол ", по този начин обичан от Жан Тод, който ще има за цел да обезпечи по-голяма сигурност за водачите. Освен това съгласно смяна в разпоредбите, всеки водач ще има разполагаем по единствено три мотора на година вместо четири, както бе до момента, което евентуално ще значи, че наказванията на стартовата решетка ще станат даже по-чести занапред.

" Със сигурност ще бъде по-зле ", разяснява Хамилтън пред Tuttosport. " Ще бъдем принудени да караме като ендуранс водачи. Ние към този момент имаме ограничавания за горивото, в този момент идва ореолът и карането ще бъде като на рейс. Болидите ще бъдат тежки, колкото тези в НАСКАР, спирачният път ще бъде по-дълъг и сигурно това не е, което желаеме ние. По този метод никой водач няма да може да разкрие целия си капацитет ".

Миналата седмица пък шефът на Мерцедес Ники Лауда разкритикува новото управление на Формула 1 и съобщи, че те се пробват да предпазят водачите все едно са бебета.
Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР