Пилотът на Ред Бул Рейсинг Макс Ферстапен не изпадна в

...
Пилотът на Ред Бул Рейсинг Макс Ферстапен не изпадна в
Коментари Харесай

Ферстапен: Това е просто невероятно, но състезанието тепърва предстои

Пилотът на Ред Бул Рейсинг Макс Ферстапен не изпадна в непотребна еуфория след историческата си първа полпозиция в кариерата в квалификацията за Гран При на Унгария. 21-годишният играч акцентира на обстоятелството, че самото съревнование следва на следващия ден и едвам след неговия край ще бъде уместно за равносметки.

Ферстапен стана 100-ият водач от Формула 1, който съумява да завоюва полпозишън, а в случай че сезон 2019 дотук ни научи на нещо, то е, че стартирането от първа позиция напълно не е гаранция за победа. Само в 2 от 11-те старта спечелилият в квалификацията оставаше на най-високото ходило и в неделния ден (Валтери Ботас в Азербайджан и Люис Хамилтън във Франция).

„ Това е нещо необикновено! До този миг фактически ми липсваше победа в квалификация”, разяснява Ферстапен, който другояче има 7 Гран При победи. „ Колата я усещах добре през целия уикенд. Знам, че постоянно ще е доста оспорвано в квалификациите, веселя се, че успяхме да победим. Голямо благодаря на тима, колата беше чудесна от самото начало.”

„ Много съм благополучен с днешния резултат, само че към момента следва цяло съревнование. То е най-важното в последна сметка. Много значима беше успеха в квалификацията през днешния ден. Чудесен резултат и за самия отбор”, приключи Ферстапен.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР