Пилотът на Ред Бул Макс Верстапен и седемкратният световен шампион

...
Пилотът на Ред Бул Макс Верстапен и седемкратният световен шампион
Коментари Харесай

Уникална драма и битка до последния метър решиха титлата във Формула 1

Пилотът на Ред Бул Макс Верстапен и седемкратният международен първенец от Мерцедес Люис Хамилтън се изправиха един против различен във финалната борба за международната купа от сезон 2021 във Формула 1. В днешния финален кръг от шампионата за Гран При на Абу Даби от първа позиция започва Верстапен, който съумя да победи Хамилтън във вчерашната подготовка.

Британецът бе с равни точки с Макс преди старта на днешната конкуренция, само че водачът на Ред Бул имаше преимущество. Освен полпозишъна, множеството извоювани победи през този сезон от водача на Ред Бул му подсигуряваха триумф и при равни точки.

На старта Верстапен не потегли по най-хубавия метод и Хамилтън се възползва от това по брилянтен метод. Люис влезе удобно като водач след първи завой.

До 48-ата обиколка, 10 преди финала, Хамилтън води с 12 секунди пред втория Верстапен.

В 53-ата обиколка водачът на Уилямс Никола Латифи разруши болида си при офанзива против Мик Шумахер от отбора на Хаас. Това незабавно изкара колата на сигурността и от Ред Бул незабавно реагираха, поставяйки нови гуми и на двамата си водачи Верстапен и Перес.

След рестартирането на надпреварата една обиколка преди края, Верстапен съумя да изпревари Хамилтън и финира първи, с което ди подсигурява първа международна купа в своята кариера.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР