Пилотът на Ред Бул Макс Ферстапен спечели може би едно

...
Пилотът на Ред Бул Макс Ферстапен спечели може би едно
Коментари Харесай

Харакири за Ферари: Ферстапен спечели феноменалното състезание в Бразилия

Пилотът на Ред Бул Макс Ферстапен завоюва може би едно от най-интригуващите надпревари през сезона във Формула 1. На пистата " Интерлагос " имаше от всичко - изпреварвания, произшествия най-много драма до последния миг, безусловно. Пилотът на Торо Росо Пиер Гасли приключи на феноменалната за него втора позиция след невероятната драма, която се състоя в последните обиколки. Новият-стар международен първенец Люис Хамилтън остана трети, само че беше на сантиметри от това да изпревари Гасли безусловно в последния завой. Основна причина за този свършек на надпреварата имаха двамата водачи на Ферари - Себастиан Фетел и Шарл Льоклер, които шест обиколки преди края се извадиха един различен, откакто се удариха при опит на Фетел да се отбрани от офанзива на Шарл.

Това бе предпоследен старт за сезона преди конкуренцията в Абу Даби. Вече стана ясно и кой печели шампионата през сегашния сезон – Люис Хамилтън, който към този момент изостава единствено на една купа от върха на легендата на Ферари Михаел Шумахер от 7 трофеи.

Още в първият завой Хамилтън съумя да изпревари Фетел, след следващ слаб старт за германеца. Ферстапен пък започва чудесно и резервира първата си позиция. Съотборникът на Фетел Шарл Льоклер пък съумя да завоюва три места още в първата обиколка и към този момент е 11-ти.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР