Пилотът на Ред Бул Даниел Рикардо призна, че най-голямата слабост

...
Пилотът на Ред Бул Даниел Рикардо призна, че най-голямата слабост
Коментари Харесай

Рикардо определи най-голямата си слабост за 2017-а

Пилотът на Ред Бул Даниел Рикардо призна, че най-голямата уязвимост през миналия сезон е била квалификацията му, която по този начин и не доближи равнището от миналата 2016 година. Австралиецът победи в Баку, само че записа с 56 точки по-малко от предишния сезон и финишира с две места по-надолу в генералното класиране при водачите на петата позиция. През 2016-а борбата за полпозишън бе една от обичаните за Рикардо, само че няколко месеца по-късно той нееднократно изоставаше с повече от обиколка по отношение на съотборника си Макс Верстапен.
" Преди бях именуван съботен водач, а в този момент сигурно не се усещам по този начин. Ударих се два пъти за годината в квалификации – в Австралия и Баку, където изискванията в действителност бяха подвеждащи, само че всичко това бе извънредно нехарактерно за мен. По неразбираема за мен причина за Макс сезонът не стартира толкоз комплицирано ", показа водачът на Ред Бул.

Рикардо добави, че той и тимът му са взели решението да натискат допустимо най-вече и да не вършат промени по болида. Според него това е било вярно решение и с течение на времето то е проработило: " Претърпях доста дълъг развой на учене тази година. Разбрахме аргументите за това и съм убеден за 2018-а ".

Договорът на Дани с Ред Бул изтича в края на 2018-а и водачът към момента не е сигурен, че желае да продължи работата с сегашния си отбор.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР