Пилотът на Ред Бул – Серхио Перес, заяви, че до

...
Пилотът на Ред Бул – Серхио Перес, заяви, че до
Коментари Харесай

Серхио Перес: До месец ще знам бъдещето си във Формула 1

Пилотът на Ред Бул – Серхио Перес, съобщи, че до един месец ще имам изясненост за бъдещето му във Формула 1. В същото време шефът на тима Кристиан Хорнер съобщи, че в отбора не бързат доста да дефинират дефинитивно пилотския си състав за 2025-а година.

Перес е един от 12-те водачи, които нямат контракт за идната година, само че се радва на мощен старт на сезона с три втори места от четири надпревари, като последният му подиум пристигна в неделя в Гран при на Япония, заяви Sky Sports.

Мексиканецът влезе в сезона под напън да резервира мястото си след значително разочароващата втора половина на 2023 година, в която постоянно бе надалеч от съотборника си в Ред Бул Макс Верстапен.

Карлос Сайнц от Ферари и Фернандо Алонсо от Астън Мартин са измежду водачите с изтичащи контракти в края на тази година и двамата са свързвани с Red Bull.

Въпреки това Перес наподобява прави всичко допустимо, с цел да резервира мястото си до Верстапен, чийто сегашен контракт изтича през 2028-а година.

„ Аз съм доста спокоен по този въпрос. Това е 14-ият ми сезон във Формула 1. Каквото и да последва, в действителност съм удовлетворен от това, което съм направил в спорта до момента, и имам вяра, че това ще бъде въпрос на време ”, съобщи Перес.

„ Пазарът на водачи се движи и през идващите няколко седмици сигурно ще има огромно придвижване. Очаквам след месец в действителност да знам какво ще върша през идната година ”, добави миналогодишния вицешампион.

Will he stay or will he go?
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР