Пилотът на Peugeot Себастиан Льоб завърши първия етап от тазгодишното

...
Пилотът на Peugeot Себастиан Льоб завърши първия етап от тазгодишното
Коментари Харесай

Льоб разказа за ужасния първи етап на Дакар

Пилотът на Peugeot Себастиан Льоб приключи първия стадий от тазгодишното юбилейно 40-о издание на рали Дакар едвам на 29-а позиция, откакто получи проблеми със спирачната система. Французинът ще се завърне в редиците на Световния рали шампионат тази година, като към този момент нееднократно показа, че това може да бъде последният му късмет да завоюва Дакар.

" Беше извънредно за мен, тъй като изгубих спирачките напълно откакто изминахме три километра и карах 28 километра без каквито и да било спирачки. Трябваше да се движим доста постепенно, тъй като обстановката беше комплицирана по хребетите на дюните: не се виждаше спускането и беше доста елементарно да се направи неточност. Беше значимо да не се подхващат опасности в такава обстановка, и заради това просто финиширах стадия. Това беше всичко което желаех, след казуса. Тук сме, ще се оправим и на следващия ден ще бъде ново начало, само че през днешния ден беше сложен старт. Смятам, че е просто проблем със спирачките и не би трябвало да е проблем за механиците ", оптимистично заключи Льоб.

Вторият ден включва кръгообразен стадий с дължина от 278 километра от и до Писко: със единствено 11 километра припокриване - това е първото пълноразмерно тестване на ралито. Поради това, че колите ще тръгнат преди мотоциклетите, няма да има следи, които да следват водачите. Това ще направи положителната навигация от главно значение, като ще сложи фокус върху работата на навигаторите.

. @SebastienLoeb lost more than 5' on stage 1 of the #Dakar2018 due to mechanical issues / Loeb ha perdido mas de 5' con una avería mecánica en el #DakarPerú2018
More/mas info > https://t.co/R0ezQ07YE0 pic.twitter.com/mzTBlWIvxk
— DAKAR RALLY (@dakar) 6 януари 2018 година
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР