Пилотът на NASCAR Ноа Грагсън е отстранен от състезания поради поведение в социалните медии

...
Пилотът Ноа Грагсън е отстранен за неопределено време и няма
Коментари Харесай

Пилотът Ноа Грагсън е отстранен за неопределено време и няма да участва в състезанието от купата на NASCAR в неделя поради неговите „действия“ в социалните медии, според NASCAR и неговия екип, Legacy Motor Club.

Екранна снимка, разпространявана в социалните медии, показва, че акаунтът на Грагсън в Instagram е харесал мем, осмиващ Джордж Флойд, чернокож мъж, който беше убит от бял полицай в Минеаполис през 2020 г. Нито NASCAR, нито Legacy Motor Club уточняват причината за спирането и CNN не е потвърдил независимо публикацията.

Грагсън се извини в публикация в Twitter в събота.

„Разочарован съм от себе си заради липсата на внимание и действия в социалните медии“, каза Грагсън. „Разбирам сериозността на тази ситуация. Обичам и ценя всички. Опитвам се да се отнасям еднакво към всички, независимо кои са. Обърках просто и просто.

 ЛОНДОН, АНГЛИЯ – 15 ФЕВРУАРИ: Джейми Фокс присъства на европейската премиера на Creed III в Cineworld Leicester Square на 15 февруари 2023 г. в Лондон, Англия. (Снимка от Jeff Spicer/Getty Images за Warner Bros.) ЛОНДОН, АНГЛИЯ – 15 ФЕВРУАРИ: Джейми Фокс присъства на европейската премиера на Creed III в Cineworld Leicester Square на 15 февруари 2023 г. в Лондон, Англия. (Снимка от Джеф Спайсър/Гети изображения за Warner Bros.) Джеф Спайсър/Гети изображения за Warner Bros.

Legacy Motor Club отстрани Gragson за неопределено време и каза в изявление в събота, че действията му „не представляват ценностите на нашия отбор“. Грагсън ще бъде заменен от пилота Джош Бери за състезанието от Купата този уикенд в Мичиган.

NASCAR „напълно подкрепя“ спирането на Gragson, се казва в изявление и добавя, че действията му в социалните медии са нарушили „раздела за поведение на членовете на Правилата на NASCAR за 2023 г.“, когато издават спирането.

CNN се свърза с NASCAR за повече информация.

25-годишният Грагсън, който е за първата си година в серията Купа, е класиран на 33-то място по точки и няма класирания в топ 10 този сезон.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР