Пилотът на Мерцедес във Формула 1 Валтери Ботас за пореден

...
Пилотът на Мерцедес във Формула 1 Валтери Ботас за пореден
Коментари Харесай

Ботас: Хамилтън може да бъде победен

Пилотът на Мерцедес във Формула 1 Валтери Ботас за следващ път сподели, че си слага доста сериозна цел за новия сезон. През 2018 година финландецът ще се стреми да окаже доста по-сериозно напрежение върху своя съотборник и международен първенец Люис Хамилтън. Скандинавецът има вяра в силите си да надвие английската звезда.

За Ботас това ще бъде втори сезон в Мерцедес, към които той се причисли през януари 2017 година. Тимът трябваше незабавно да откри заместител на Нико Розберг, който изненадващо приключи кариерата си след купата от 2016-а.

Хамилтън: Надявам се да преподпиша преди началото на сезона

28-годишният финландец остави положителни усещания с изявите си, само че към края на миналата акция в представянето му настъпи забележим спад. Така в последна сметка той приключи на 58 точки зад Хамилтън, който приключи сезона с 6 победи повече от него.

„ Дали Люис може да бъде надвит? Според мен да”, разяснява Ботас.

„ Той е най-тежкият за побеждаване съотборник, който съм имал в миналото. Люис е измежду най-хубавите водачи във Формула 1 за всички времена. През предишния сезон беше най-силният на пистата.”

Мерцедес смята подписа на Хамилтън за детайлност

„ Няма обаче водач, който да е несломим. В това имам вяра аз. Вярвам и в личните си качества. Също по този начин имам вяра и в наученото през последните 5 години във Формула 1.”

„ Имах опцията да покажа на какво съм кадърен в доста надпревари. Не през всичките 21, само че всякога, когато имах опция, натисках до края. Така мисля аз”, добави Ботас.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР