Пилотът на Мерцедес във Формула 1 Валтери Ботас даде най-добър

...
Пилотът на Мерцедес във Формула 1 Валтери Ботас даде най-добър
Коментари Харесай

Хилядни решиха първата тренировка в Баку, Ферстапен се блъсна

Пилотът на Мерцедес във Формула 1 Валтери Ботас даде най-хубав резултат в първата свободна подготовка преди Гран При на Азербайджан. Финландецът даде окуражаващи знаци за своя отбор, до момента в който Ферари имаха своята доза компликации. Втори на 35 хилядни от секундата закъснение са подреди Даниел Рикиардо, до момента в който другият водач на Ред Бул Макс Ферстапен катастрофира половин час след началото на сесията.

Както можеше да се чака, уличното трасе в Баку не беше в напълно идеално положение, а към момента неуточнените до дъно настройки на болидите доведоха до голям брой неточности. Брендън Хартли от Торо Росо беше един от многото, който напусна трасето в първия завой, до момента в който Ромен Грожан (Хаас) и Ланс Строл (Уилямс) бяха измежду тези, които флиртуваха рисково с бетонните стени. Сесията завърши рано за водачите на Рено Нико Хюлкенберг и Карлос Сайнс-младши поради спукани гуми.

В тези условия Ботас съумя да даде резултат от 1:44,242 секунди с гумите ултрасофт, до момента в който Рикиардо остана напълно малко зад него, разчитайки на една концепция по-твърдите смеси (суперсофт). Световният първенец Люис Хамилтън даде четвърти резултат на съвсем секунда пасив зад своя съотборник, само че и не се остаряла изключително в тази тенденция. В същото време обичайно мощно представящия се в Баку отбор на Форс Индия добави топ 5 със своите водачи – Серхио Перес даде 3-и резултат, а Естебан Окон бе 5-и.

Колкото до неприятния случай за Ферстапен, той се разигра почти по средата на тренировката. 20-годишният холандец позволи неточност в петия завой и в опита си за промяна реагира прекомерно извънредно. Така колата му се плъзна странично и се удари в една от бариерите, а в след това бе необходим преносим крайник, с цел да я в профил от трасетоо.

При Ферари проблемите споходиха Кими Райконен, който остана с 15-и резултат и съвсем изцяло разглобена кола в бокса. Към момента няма информация от какво естество са проблемите, като останаха усещания, че са много съществени.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР