Пилотът на Мерцедес Люис Хамилтън записа топ резултата във втората

...
Пилотът на Мерцедес Люис Хамилтън записа топ резултата във втората
Коментари Харесай

Люис Хамилтън поведе след втората тренировка на Силвърстоун

Пилотът на Мерцедес Люис Хамилтън записа топ резултата във втората свободна подготовка преди второто Гран При на Англия. Британецът приключи на 0.176 пред своя съотборник Валтери Ботас, като за разлика от финландецът, той употребява гуми медиум в своя рекорден тур.

Just a casual yoo-hoo from @LandoNorris #F170 #F1 pic.twitter.com/ebaZv9EySi
— Formula 1 (@F1) August 7, 2020
С изненадващо трето място се поздравиха Даниел Рикардо и Рено, които обаче приключиха на близо една секунда зад Хамилтън, макар че сходно на Ботас той употребява най-меките гуми на Пирели. Зад Рикардо остана неговият някогашен съотборник в Ред Бул Макс Верстапен, който даде време със единствено 0.016 по-слабо от това на австралиеца. Пети и шести приключиха двамата водачи на Рейсинг Пойнт Ланс Строл и Нико Хюлкенберг, който за втори следващ уикенд заменя Серхио Перес в състава на „ Розовите пантери “ след позитивната проба за ковид на мексиканеца. Пилотите на основания в Силвърстоун тим останаха надлежно на 0.895 и 1.140 зад Хамилтън, като също използваха приблизително твърдите гуми в своите най-бързи обиколки.

" Big failure at the back of the car... In the drivetrain, that didn't feel right "

Sebastian Vettel's Ferrari comes to a stop and we're now under a Virtual Safety Car #F170 #F1 pic.twitter.com/YixCcgjNMw
— Formula 1 (@F1) August 7, 2020
Отборът на Ферари още веднъж имаше разочароваща сесия на английското трасе, като Шарл Леклер остана седми на 1.206 зад Хамилтън, само че с меки гуми, до момента в който Себастиан Фетел бе 14-ти с закъснение от 1.592 също с меките гуми. Германецът бе заставен да паркира своя SF1000 в заключителните минути на тренировката, след проблем в скоростната кутия. Освен Фетел и водачът на Алфа Ромео Антонио Джовинаци трябваше да паркира своя болид единствено две минути преди карирания байрак, като това докара до преждевременния завършек на тренировката. По този метод, всички водачи изгубиха опцията за подготвителни стартове.

The session has been suspended, and it will not be restarted

It's because Antonio Giovinazzi has come to a stop#F170 #F1 pic.twitter.com/fVYcj96FDk
— Formula 1 (@F1) August 7, 2020
Третата и последната свободна подготовка преди второто Гран При на Англия започва на следващия ден от 13:00 часа българско време.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР