Пилотът на Мерцедес Джордж Ръсел заяви, че само за една

...
Пилотът на Мерцедес Джордж Ръсел заяви, че само за една
Коментари Харесай

Ръсел сравни партньорството си с Хамилтън с годините в Уилямс

Пилотът на Мерцедес Джордж Ръсел съобщи, че единствено за една година като съотборник на Люис Хамилтън е научил повече, в сравнение с през трите години, в които бе водач на Уилямс. Британецът прекара три години в Гроув, в които си партнира първо с Роберт Кубица през 2019, а по-късно с Никола Латифи през 2020 и 2021.

В своя първи сезон в Мерцедес Ръсел завоюва своите първи победа и полпозишън надлежно в Бразилия и Унгария, а също така се качи и още седем пъти на почетната стълбичка. В крайното класиране Ръсел се подреди на четвърто място с 275 точки, до момента в който Хамилтън остана шести с 240 пункта.
 Как Ръсел възнамерява да се бори Хамилтън и Верстапен през 2023? Как Ръсел възнамерява да се бори Хамилтън и Верстапен през 2023?
Така Ръсел стана едвам третият водач, който побеждава Хамилтън в границите на един сезон като съотборници. Другите двама са Дженсън Бътън, който стори това през 2011 и Нико Розберг през 2016.
 Розберг: Догодина на Ръсел ще му е по-трудно Розберг: Догодина на Ръсел ще му е по-трудно
След края на миналогодишната акция Ръсел даде изявление за GPFans, в което разяснява връзките сред него и Хамилтън в хода на доста сложния за Мерцедес сезон 2022. В него „ Сребърните стрели “ не съумяха да се включат в борбата за купата, главно поради проблемите с подскачането на W13.
 Ръсел: Ако победя Хамилтън, ставам първенец! Ръсел: Ако победя Хамилтън, ставам първенец!
„ Беше добре. Винаги съм имал огромна почитание към него, само че в същото време и той демонстрира същото отношение към мен. Затова спомогна и фактът, че когато бяха във Формула 2 постоянно летях с него за надпреварите, а и от време на време прекарвах време с него в стаята на инженерите, тъй че ние бяхме в положителни връзки още преди да станем съотборници.

„ Да видя по какъв начин той работи с тима доста ми оказа помощ, въпреки всичко на решетката няма по-опитен от него водач, като се изключи Фернандо (Алонсо). Този опит не се купува, а да имам късмет да споделям един гараж с него и да вършим своите брифинги дружно доста ми оказва помощ да натрупам опит. Може би в този момент обезщетявам за трите години в Уилямс, където аз се пробвах да повеждам тима, макар че съвсем нямах опит “, изясни Ръсел.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР