Пилотът на Мерцедес - Джордж Ръсел успя да вземе лидерството

...
Пилотът на Мерцедес - Джордж Ръсел успя да вземе лидерството
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Гран При на Бразилия - Спринт, Ръсел изпревари Ферстапен

Пилотът на Мерцедес - Джордж Ръсел съумя да вземе водачеството от Макс Ферстапен в 15-ата обиколка на спринта за Гран При на Бразилия.

Пилотът на Хаас Кевин Магнусен сензационно завоюва квалификацията за съботното спринтово съревнование от Гран при на Бразилия във Формула 1. На пистата " Интерлагос " в Сао Пауло той записа най-бързото време и ще започва в съкратената конкуренция, която действително ще разпредели позициите за огромното неделно съревнование.

От втора позиция започва Макс Ферстапен, който е със средно-твърдите гуми на колата. Единственият различен водач, който е избрал този комплект е Николас Латифи. Всички останали водачи са на най-меките гуми за 24-те спортни обиколки, които ще предложи спринтовото съревнование.

Кевин Магнусен съумя да задържи първото си място при старта. Макс Ферстапен несъмнено изпита проблеми, а Джордж Ръсел даже се опита да го нападна, само че не съумя. Британецът опитва нова офанзива при започване на втората обиколка, само че нидерландецът още веднъж го задържа зад себе си. 

Пилотите на Алпин се забъркаха в проблеми. Естебан Окон и Фернандо Алонсо се приближиха прекомерно доста на пистата и имаше удар сред двамата. Алонсо трябваше да влезе в бокса поради счупено предно крило и остана на 20-то място.

LAP 1/24

Fernando Alonso and Esteban Ocon have a moment
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР