Пилотът на Макларън във Форумула 1 Фернандо Алонсо заяви, че

...
Пилотът на Макларън във Форумула 1 Фернандо Алонсо заяви, че
Коментари Харесай

Алонсо: Не знам защо изобщо има дебат около ореола

Пилотът на Макларън във Форумула 1 Фернандо Алонсо съобщи, че не вижда смисъл от какъвто и да е спор към новата отбрана на кокпита, по-известна като „ ореол”. Детайлът е наложителен за всички болиди през 2018 година.

Босът на Мерцедес за ореола: Само ми дайте моторна резачка...

Основната концепция на Международната федерация по автомобилизъм (ФИА) бе посредством ореола да се усили сигурността на състезателите от летящи предмети. Естествено, позицията на детайла основава много компликации за дизайнерите и отделите по аеродинамика, а много от почитателите не го харесват в чисто естетическо отношение.

Наскоро шефът на Мерцедес Тото Волф съобщи, че в случай че му се отдаде опция, би премахнал ореола с моторна резачка.

„ Дали всички ще не помнят за ореола, щом надпреварите стартират? Да, сигурен съм в това”, разяснява 36-годишният Алонсо. „ Нека отново да кажем – това устройство се грижи за сигурността. Пази главите на водачите, тъй че не трябва да има никакви диспути, щом става дума за мярка за сигурност.”

Рикиардо: Ореолът си е наред, скоро никой няма да го загатва

„ Да, естетическата му стойност не е най-хубавата сега. Сигурен съм, че за в бъдеще тимовете и инженерите ще намерят метод да подобрят визията му, да го създадат по-хубав за почитателите, с цел да могат и колите да наподобяват по-добре”, добави Алонсо.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР