Пилотът на Макларън Ландо Норис призова екологичните активисти да не

...
Пилотът на Макларън Ландо Норис призова екологичните активисти да не
Коментари Харесай

Пилот от Формула 1 предупреди екоактивистите

Пилотът на " Макларън " Ландо Норис прикани екологичните деятели да не излагат живота си на заплаха с " глупави и егоистични " митинги по време на Гран При на Англия във Формула 1 този уикенд на пистата " Силвърстоун ".

Шестима деятели на " Просто спрете петрола " излязоха на пистата след злополука в първата обиколка на миналогодишното съревнование, а същата група прекъсна шампионати по крикет, конни надбягвания, ръгби и снукър през последните месеци.

" Има известно терзание. Глупаво е да излагате живота си на заплаха с коли, които се движат в близост с висока скорост. В същото време е доста егоистично нещо поради следствията, които има върху водача, в случай че нещо се случи ", сподели Норис пред медиите във фабриката на " Макларън " в Уокинг.

" Всеки има право да стачкува и допускам, че има по-добри способи да го извършите и по-лоши, естествено. Надявам се хората да са задоволително умни, с цел да не го вършат. Има доста по-безопасни способи да привлекат също толкоз внимание и да вършат това, което желаят ", добави 23-годишният британец.

Повече от 140 хиляди фенове се чакат на надпреварата в неделя на " Силвърстоун ".

Демонстрантите, участващи в миналогодишния митинг на пистата, бяха наказани през февруари за причиняване на публично напрежение. Петима от тях излязоха на трасето, откакто китайският водач на " Алфа Ромео " Гуаню Чжоу катастрофира и спря надпреварата на 3 юли. Болидите към момента се връщаха към питлейна, до момента в който маршалите и полицията задържаха протестиращите.

" Да отидеш на спортна писта с коли, които се движат с 200 благи в час, не е методът да го направиш. Те изтърпяха наказване за дейностите си от предходната година, уповавам се това да не се повтори. Сигурен съм, че домакините на " Силвърстоун " ще подхващат ограничения, с цел да го спрат ", сподели австралийският съотборник на Норис Оскар Пиастри./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР