Пилотът на Макларън Фернандо Алонсо ще се качи в състезателния

...
Пилотът на Макларън Фернандо Алонсо ще се качи в състезателния
Коментари Харесай

Официално: Фернандо Алонсо тества болид за Льо Ман днес

Пилотът на Макларън Фернандо Алонсо ще се качи в спортния автомобил на Toyota през днешния ден в Бахрейн. Испанецът за първи път ще ръководи затворения болид от международните серии по устойчивост, включващи и " 24-те часа на Льо Ман ", като част от формалния тест в шампионата. Алонсо ще дели автомобила Toyota TS050 Hybrid с още един някогашен водач от Формула 1 – Себастиен Буеми.

Fernando Alonso @alo_oficial will participate in the FIA World Endurance Championship Rookie Test in Bahrain on Sunday 19 November (tomorrow) @Toyota_Hybrid https://t.co/kMKJCNEMFO#RookieTest2017 #WEC pic.twitter.com/Gd5rr19ohS
— FIA WEC (@FIAWEC) 18 ноември 2017 година
Алонсо отсъстваше от първичния лист, оповестен за този тест. Той обаче се появи на пистата още през вчерашния ден по време на последното съревнование за сезона. Участието му в теста е най-ясната индикация, че тази година двукратният международен първенец има желание да започва в " 24-те часа на Льо Ман " в търсенето си на така наречен " Triple Crown " – победи в Гран При на Монако, Инди 500 и " 24-те часа на Льо Ман ". Алонсо има опция през сезон 2018 да натрупа още опит в шампионата, като едвам един кръг – в Япония – се дублира с календара на Формула 1.

През 2017-а първенецът взе присъединяване в " Индианаполис 500 ", започва от пета позиция, само че не съумя да финишира поради проблем в мотора.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР