Пилотът на „КА-2 Рейсинг Тийм“ Константин Маршавелов беше най-бърз в

...
Пилотът на „КА-2 Рейсинг Тийм“ Константин Маршавелов беше най-бърз в
Коментари Харесай

Маршавелов и Влъчков стартират от първа позиция на писта Лики Моли

Пилотът на „ КА-2 Рейсинг Тийм “ Константин Маршавелов беше най-бърз в квалификациите на първия кръг от националния шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут и писта.

Той реализира най-хубаво време и в двете квалификации на серия „ Макси “, които се организираха през днешния ден. Домакин на откриващия кръг е писта „ Лики Моли “, която се организира на трасето край пловдивското село Калояново.

В първата подготовка Маршавелов записа време 1:02.187 мин., което бе с над две секунди по-добро от това на втория. Пловдивчанинът съумя да усъвършенства още времето си във втората подготовка, като записа 1:02.070 мин.

И през тази година Маршавелов се състезава с автомобил Mitsubishi Lancer Evo X, което през днешния ден излезе на пистата с напълно нов дизайн.

„ Доволен съм от квалификацията. Времената са по-слаби поради понижената мощ на колата. През тази година ще се състезаваме с по-ниска мощ, поради новите регулации, които усилват спортните километри и ние ще би трябвало да пазим ресурса на автомобила “, показа Маршавелов след квалификациите.

През тази година към тима на „ КА-2 Рейсинг Тийм “ се причислява и Камен Василев, който ще се състезава с автомобил Mitsubishi Lancer Evo X квалифицирано от пловдивския тим.

Иван Влъчков ще започва от първа позиция в серия Туринг. Влъчков е 3-кратен първенец в своя клас и тази година ще се бори за 4-а поредна купа с добре познатия ни автомобил Хонда Сивик.
Пилотът на Дамасцена Алба беше най-бърз и в двете квалификационни сесии, като реализира съвсем идентични времена. В първата той записа 1:05.830 мин, а във втората 1:05.823 мин.

Иван имаше проблеми с мотора, за който в екипа още не знаят какъв е тъкмо. Заяде жилото на газта и по тази причина Влъчков мина през тревата и не можа да усъвършенства доста времето си във втората сесия.
Въпреки това той изпревари втория Давид Будев с Хонда Сивик с 1.597 сек.

Тази вечер екипът от механици на Влъчков ще смъкна мотора, с цел да направи ревизия.
Трети ще потегли ветеранът Стоян Апостолов също с Хонда Сивик. При него блокира моторът и той не взе участие във втората подготовка.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР