Пилотът на Honda Дани Педроса бе най-бързият пилот в първата

...
Пилотът на Honda Дани Педроса бе най-бързият пилот в първата
Коментари Харесай

Педроса оглави първата тренировка от MotoGP в Аржентина

Пилотът на Honda Дани Педроса бе най-бързият водач в първата подготовка от спортния уикенд на MotoGP в Аржентина – втори от началото на сезон 2018. Той записа най-бързата си обиколка на " Термас де рио Ондо " в заключителната фаза на 45-минутната сесия и изпревари в подредбата сателитния водач на Honda Кал Кръчлоу с 0.042 секунди и състезателя на Suzuki Андреа Яноне с още 0.041 секенди.

Now that was CLOSE!!! @marcmarquez93 narrowly avoids @maverickmack25 during #MotoGP FP1!#ArgentinaGP | VIDEO https://t.co/pBBSwR5hHq pic.twitter.com/9uPjZl1Gqc
— MotoGP™ (@MotoGP) April 6, 2018
Не липсваха и изненади в първата подготовка. Фаворити в шампионата за 2018-а се оказаха много по-назад, а най-хубавият новобранец стана малайзиецът Хафиз Сиахрин, който влезе в истоията като първият малайзиец в кралския клас на мотоциклетизма. Той остана 11-и – на две места пред водача на Yamaha Маверик Винялес. Световният първенец Марк Маркес приключи сесията шести пред различен победител от Аржентина – Валентино Роси. Лидерът в класирането след първия кръг в Катар Андреа Довициозо зае осма позиция.

We don't think @AndreaDovizioso wanted @marcmarquez93 following him #ArgentinaGP pic.twitter.com/oPj0qEUiqL
— MotoGP™ (@MotoGP) April 6, 2018
Маркес, който бе на полпозишън в Аржентина всякога, зае първата позиция рано, само че в последните 10 минути от тренировката бе изпреарен от редица водачи. Освен от топ 3 пред Маркес завършиха и Йоан Зарко със сателитната Yamaha и Джак Милър със сателитния мотор на Ducati като и двамата водачи бяха по-добри за конструктора даже от заводските състезатели. Единствената злополука претърпя Данило Петручи, само че все пак откри място в топ 10.

'I've got it, I've got it, I don't got it...'

10/10 for effort @Petrux9 pic.twitter.com/JAdyJlEopo
— MotoGP™ (@MotoGP) April 6, 2018 Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР