Пилотът на Хаас Ромен Грожан вече се чувства по-добре след

...
Пилотът на Хаас Ромен Грожан вече се чувства по-добре след
Коментари Харесай

"Ореолът" спасил живота на Грожан

Пилотът на " Хаас " Ромен Грожан към този момент се усеща по-добре след ужасяващата злополука, която претърпя на старта на Гран при на Бахрейн. Той ще бъде изписан от болничното заведение във вторник.

Французинът претърпя една от най-тежките произшествия във Формула 1 от доста време насам, откакто още при започване на неделния старт болидът му закачи задната гума на Даниил Квят и се заби в защитните ограждения.

Снимка: Reuters

От удара колата на французина се разцепи на две и избухна в пламъци, само че извънредно бързата реакция на медицинските екипи разреши на Грожан да се измъкне относително незасегнат.

Снимка: Reuters

Той бе откаран с хеликоптер в болница, където са били третирани изгаряния по ръцете и други елементи на тялото, след което записа известие за своите почитатели. В него Грожан призна, че протекторът " ореол " е избавил живота му.

" Здравейте всички, желая да ви кажа, че съм добре. Е, добре до известна степен. Благодаря на всички за известията. Не бях почитател на " ореола " преди години, само че мисля, че е ужасно, че го въведохме във Формула 1. Без него нямаше да мога да приказвам сега. Благодаря на всички медицински екипи ", сподели Грожан във видеото.

" Ореолът " бе въведен в болидите от Формула 1 през 2018 година и съставлява железен пръстен към главата на водачите, който ги защищава при удар.

Снимка: Reuters

Според мнозина експерти точно " ореолът ", който бе признат скептично първоначално, е избавил живота на Грожан след жестоката злополука.

Преди време тази защитна технология избави живота и на Шарл Льоклер при тежък случай на " Спа " в Белгия.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР