Пилотът на Ферари във Формула 1 Себастиан Фетел трябва да

...
Пилотът на Ферари във Формула 1 Себастиан Фетел трябва да
Коментари Харесай

Още 3 наказателни точки и Фетел ще пропусне цял старт

Пилотът на Ферари във Формула 1 Себастиан Фетел би трябвало да бъде доста деликатен в идващите три старта от календара на шампионата. След рисковите си маневри в Гран При на Италия , съдействали за нежеланото му 13-о място, германецът е състезателят, който е най-близо до това да получи автоматизирано наказване за пропускане на 1 съревнование.

32-годишният Фетел се замеси в сериозен случай с Ланс Строл от Рейсинг Пойнт, който едвам съумя да избегне конфликта сред двамата, когато изхвърчалият от трасето водач на „ скудерията” опита да се върне. Той беше глобен много строго от стюардите – с 10-секунден престой в бокса, а след края на надпреварата получи 3 наказателни точки в своя суперлиценз.

Фетел: Все още обичам Ф1, само че няма по какъв начин да съм благополучен

С тях той към този момент има 9 на сметката си и единствено още 3 го разделят от глобата за пропускане на кръг от Ф1. Всеки водач, който в рамките в последните 12 календарни месеца е събрал 12 наказателни точки, понася сходна глоба. Всяка получена по този метод точка отпада автоматизирано 12 месеца след датата на регистрирането си.

За Фетел идващото понижаване на точките ще настъпи на 19 октомври. Тогава ще отпаднат 2 наказателни точки, получени в миналогодишното Гран При на Съединени американски щати за ненамаляване скоростта при червени знамена.

Докато своебразният им период на валидност изтече, във Ф1 ще се състоят три нови надпревари, в които четирикратният международен отличник не трябва да прекрачва лимита – Гран При на Сингапур (22 септември), Гран При на Русия (29 септември) и Гран При на Япония (13 октомври).
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР