Пилотът на Ферари във Формула 1 Себастиан Фетел показа ясно,

...
Пилотът на Ферари във Формула 1 Себастиан Фетел показа ясно,
Коментари Харесай

Фетел мечтае Ф1 да се върне към 16 състезания на година

Пилотът на Ферари във Формула 1 Себастиан Фетел сподели ясно, че не е огромен последовател на концепцията календарът в шампионата да продължи да бъде „ раздуван” с още стартове. От идната акция общата численост ще бъде 22, а съгласно германеца би било по-удачно Ф1 да се върне към формата с 16 старта на сезон.

От 2020 година Холандия и Виетнам ще се причислят към конкуренцията, до момента в който Гран При на Германия ще отпадне. Фетел не е изключително впечатлен от увеличението на кръговете, а това съответствува с мнението на немалка част от почитателите на „ кралските гонки”. „ Мисля, че като водачи ние сме от щастливата страна”, съобщи Фетел.

„ Да, в този момент ще има повече надпревари, само че аз тимовете това е голям стрес, да не приказваме за механиците.”

„ Циркът става огромен, доста неща би трябвало да се уредят авансово. За всички момчета ще стане доста по-трудно, в сравнение с е сега. Аз обаче не вземам участие в ръководството на спорта и може би те (собствениците от „ Либърти медия” – б.р.) изкарват повече пари, когато има повече надпревари. Най-вероятно това е повода.”

„ Лично аз бих желая да се върнем към сезон с 16 надпревари. В такива условия израснах и това е едно положително число. С 16 надпревари може би водачите ще имат гъвкавостта и свободата да опитат и нещо различно”, сподели 32-годишният Фетел.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР