Пилотът на Ферари Шарл Льоклер оглави класирането в последния ден

...
Пилотът на Ферари Шарл Льоклер оглави класирането в последния ден
Коментари Харесай

Шарл Льоклер с най-добро време в последния ден от предсезонните тестове във Формула 1

Пилотът на Ферари Шарл Льоклер оглави класирането в последния ден от предсезонните проби във Формула 1, които се организираха през последните три дни на пистата " Сахир " в Бахрейн.

Монегаскът, който кара в следобедната сесия, реализира в най-бързата си обиколка резултат от 1:30.322 минути и в това време за престоя си в болида завъртя общо 74 тура.

Втори в днешния ден остана Джордж Ръсел от екипа на Мерцедес, като британецът спря хронометрите 1:30.368 минути. Пилотът на " сребърните стрели " направи общо 67 обиколки, като по сходство на Льоклер той също кара в следобедните часове.

Третата позиция зае китаецът Гуаню Джоу с болида на Стейк Заубер, като китаецът един тур за 1:30.647 минути, изпреварвайки трикратния международен първенец Макс Верстапен и Юки Цунода, които се подредиха надлежно 4-и и 5-и в днешния ден.

: DAY 3 CLASSIFICATION

Leclerc on top ahead of our first race next *Saturday*
— Formula 1 (@F1)

Любопитна детайлност е, че в хода на днешния ден в тестванията се включиха общо 19 от 20-те водачи, които през актуалната акция ще се състезават във Формула 1.

Началото на новия сезон е идната седмица в четвъртък (29 февруари), когато са първите свободни тренировки за Гран при на Бахрейн. Откриващата конкуренция за година пък ще се организира два дни по-късно - 2 март (събота).



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР