Пилотът на Ферари Себастиан Фетел спечели категорично квалификацията за Гран

...
Пилотът на Ферари Себастиан Фетел спечели категорично квалификацията за Гран
Коментари Харесай

Фетел спечели квалификацията с респектиращ рекорд

Пилотът на Ферари Себастиан Фетел завоюва изрично квалификацията за Гран при на Германия с респектиращ връх от 1:11.212. Втори остана Валтери Ботас с Мерцедес, а от втора редица на следващия ден ще потеглят Кими Райконен с Ферари и Макс Верстапен с Ред Бул. Голямо отчаяние споходи Люис Хамилтън още при започване на квалификацията, когато болидът му получи щета и по този начин преследвачът във краткотрайното класиране отпадна от битката.

След като утринната свободна сесия беше провалена поради изобилен дъжд, квалификацията стартира при блестящо слънце и изсъхнала писта със напълно малко влажни сектори. Първата част мина без изключително напрежение и произшествия. Отпаднаха някои от нормалните обвинени: Ланс Строл с Уилямс, двата болида на Торо Росо, както и Естебан Окон, което беше изненада. Последен остана Стофъл Вандоорн, който се оплака от проблеми при превключване на по-ниска предавка.

That's Lewis Hamilton's qualifying session over!

He looks distraught #GermanGP #F1 pic.twitter.com/ct37KXvzFS
— Formula 1 (@F1) 21 юли 2018 година
Люис Хамилтън изненадващо отпадна още първата част на квалификацията поради проблем с хидравликата. Болидът спря на пистата, а британецът се опита да го добута до бокса, само че това се оказа безпредметно. Нико Розберг, който разяснява това съревнование за Скай Ф1 изрази мнение, че Люис е провокирал казуса като е блъснал пода на колата при едно нападателно минаване през бордюр и по този начин е предизвикал теч.

По средата на втората част Маркус Ериксон изгуби надзор и излезе от пистата. Той съумя да се измъкне от чакъла и да се върне в играта, само че гумите му изхвърлиха доста количество камъни по асфалта. Минута по-късно стюардите подвигнаха червен байрак, с цел да бъде разчистено. Това ненапълно заплаши Даниел Рикардо, Сергей Сироткин и Карлос Сайнц, които още не бяха записали време.

A big spin for @Ericsson_Marcus, but he manages to get back to the pits! #GermanGP #F1 pic.twitter.com/O6bTNNyxuf
— Formula 1 (@F1) 21 юли 2018 година
След втората част под чертата останаха Алонсо, Ериксон и Рикардо, който избра въобще да не излиза на пистата поради очакващите го санкции и да резервира техниката. Хамилтън бе класиран 14-и, защото времето му в първата част бе по-добро от това на Рикардо.

В третата фаза кандидатите за челото предстоящо дадоха най-хубавото от себе си. И трите водещи тима усъвършенстваха върха на пистата " Хокенхайм ", само че най-впечатляващо бе времето на Себастиан Фетел. " Ооо, адреналин! " сподели немецът по радиото след края на конкуренцията. Съотборникът му Кими Райконен също се показа безапелационно, само че не колкото Валтери Ботас, който съумя да се вклини сред двете Ферарита. Макс Верстапен ще започва на следващия ден четвърти, до момента в който съотборникът му Рикардо ще бъде финален поради промяна на части.

1:11.212 - A stonking track record from Seb! #GermanGP #Vettel #Seb5 pic.twitter.com/eX1rmo0FOc
— Sebastian Vettel #5 (@sebvettelnews) 21 юли 2018 година
Най-добри от останалите още веднъж бяха водачите на Хаас, като Кевин Магнусен беше по-бърз от Ромен Грожан. Зад тях се подреди тандемът на Рено Нико Хюлкенберг и Карлос Сайнц. Шарл Леклер отново впечатли с девето време, изстискано от неговия Заубер, а топ 10 оформи Серхио Перес с Форс Индия.

ПЪЛНИТЕ РЕЗУЛТАТИ ОТ КВАЛИФИКАЦИЯТА ЗА ГРАН ПРИ НА ГЕРМАНИЯ МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК
Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР