Пилотът на Ферари Карлос Сайнц изрази своето мнение, че Формула

...
Пилотът на Ферари Карлос Сайнц изрази своето мнение, че Формула
Коментари Харесай

Сайнц: Формула 1 трябва да преосмисли наказанията на стартовата решетка

Пилотът на Ферари Карлос Сайнц изрази своето мнение, че Формула 1 би трябвало да премисли метода, по който се ползват наказванията на стартовата решетка в шампионата. Изказването на испанеца идва след случилото се в Гран При на Италия през уикенда и голямото закъснение при оформянето на стартовата решетка.

Както е известно от Международната автомобилна федерация (ФИА) разгласиха типа на стартоваат решетка близо 4 часа след края на квалификацията в събота. Обикновено това се случва в границите на час след завършека на сесията за място. 

Голямото закъснение бе подбудено от множеството и разнообразни по тип санкции, с които бяха глобени общо деветима водачи. Най-голям проблем сътвори това на Макс Верстапен, които бе изместен с 5 места обратно, само че трябваше да завоюва цели три позиции след своята глоба, защото след нея пред него имаше още трима осъдени водачи.
 Ето кои са всички осъдени водачи преди квалификацията в Италия Ето кои са всички осъдени водачи преди квалификацията в Италия
В последна сметка международният първенец започва седми, откакто приключи втори в квалификацията, като това е вследствие на новата политика на ФИА. Тя има за цел водачите да изтърпяват своите санкции в оптимално огромен размер.

Според Сайнц обаче сходно закъснение носи неприятна популярност на Формула 1 и прави разпоредбите доста объркващи за елементарните почитатели. 
 От ФИА обясниха за какво Гран При на Италия приключи зад колата за сигурност От ФИА обясниха за какво Гран При на Италия приключи зад колата за сигурност
„ Това сподели, че Формула 1 има още върху какво да работи, когато приказваме за тези 2-3 обстановки, в които изпадаме един път или два пъти всяка година. Ние би трябвало да сме сигурни, че като спорт реагираме добре, слагаме спорта като наш главен приоритет и сме сигурни, че всичко се прави по един почтен метод “, сподели испанецът.

Джордж Ръсел от Мерцедес също разяснява проблема с наказванията за потребление на повече от позволените съставни елементи в задвижващата система в границите на сезона. Британецът ги дефинира като „ нож с две остриета “ в задачата на ФИА да направи Формула 1 по-устойчива.
 Верстапен завоюва в Италия, тактиката лиши Леклер от шанса за нова победа на Верстапен завоюва в Италия, тактиката лиши Леклер от шанса за нова победа на " Монца "
„ Това е нож с две остриета. Очевидно ни се опитваме да направи Формула 1 по-устойчив спорт, непрекъснато понижа позволение брой елементи и мотори, които можем да използваме, а надпреварите стават от ден на ден и повече. Имаме три мотора за 22 надпревари, не знам какъв брой километра на мотор са това, само че са доста. Нормано е да има повреди при такова натоварване. Трябва да се измисли решение “, съобщи Ръсел.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР