Пилотът на Ферари Карлос Сайнц даде най-доброто време в единствения

...
Пилотът на Ферари Карлос Сайнц даде най-доброто време в единствения
Коментари Харесай

Сайнц най-бърз при завършека на сезона във Формула 1

Пилотът на Ферари Карлос Сайнц даде най-хубавото време в единствения тестови ден след края на сезон 2022 във Формула 1.

Испанецът съумя да завърти обиколки от 1:25.245 на пистата „ Яс Марина “ в Абу Даби, като тя бе с 0.138 по-добра от тази на неговия съотборник Шарл Леклер. Двамата си поделиха една от двете коли на „ Черните кончета “ в границите на деня, като Леклер кара сутринта, а Сайнц следобяд.

Във втората кола на Ферари, резервирана за млад водач (пилот с по-малко от 3 старта във Формула 1) през целия ден бе Роберт Шварцман, който направи общо 116 тура в хода на сесията. В нея той даде третото най-хубаво време, като той изостана с 0.155 от Сайнц.

В теста присъединяване взеха общо 24-ма водачи, като с изключение на във Ферари още в Ред Бул, Мерцедес и Астън Мартин титулярните водачите за следващата година си поделиха колата, която бе употребена за тестванията на гуми. Макларън, Алфа Таури и Уилямс пък използваха титулярните си водачи в границите на целия ден, защото следващата година те ще употребяват по един новобранец, който през днешния ден кара колата за млад водач. 

С максимален километраж деня приключи бъдещият водач на Алфа Таури Ник де Врийс, който направи цели 151 обиколки на пистата „ Яс Марина “. Това се равнява на цели 797.4 километра покрити от младия нидерландец още в първия му ден като част от основания във Фаенца отбор. 

В хода на тестовия ден Фернандо Алонсо, Пиер Гасли и Нико Хюлкенберг дебютираха за своите нови отбори, като Алонсо кара за Астън Мартин в утринната част, до момента в който Гасли и Хюлкенберг получиха по през целия ден в Алпин и Хаас. Алонсо направи общо 97 тура и приключи сесията на 12-та позиция, Гасли бе 4-ти със 116 обиколки, а Хюлкенберг финишира на 19-то място със 110 тура на „ Яс Марина “.
 Алонсо е „ повече от 100% “ удовлетворен от прехвърлянето си в Астън Мартин Алонсо е „ повече от 100% “ удовлетворен от прехвърлянето си в Астън Мартин
За всички водачи и тимове във Формула 1 това бе последната публична сесия на писта през 2022 година. Сега те ще се отдръпват на заслужена зимна отмора преди на 23 февруари да започват и предсезонните проби, които през 2023 година ще бъдат с дълготрайност от три дни и ще се проведата на пистата „ Сахир “ в Бахрейн. Седмица по-късно същото трасе ще одобри и първия старт за сезон 2023 – Гран При на Бахрейн, която ще се организира на 5 март.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Imago | Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР