Пилотът на Дукати в MotoGP Франческо Баная е катастрофирал на

...
Пилотът на Дукати в MotoGP Франческо Баная е катастрофирал на
Коментари Харесай

Пиян професионален моторист катастрофира в Ибиса

Пилотът на Дукати в MotoGP Франческо Баная е аварирал на остров Ибиса, а полицията е открила, че италианецът е карал пил.

Новината заяви локалното издание Diario de Ibiza, съгласно което Баная се е забил в канавка с каран от него Ситроен, като случаят е станал в ранните часове на вторник.

Пристигналите на място служители на реда са открили с тестер за алкохол, че Баная е карал пил. В Испания позволеното количество алкохол е 0,25 мг на литър, а резултатът на Баная е бил 0,87 mg/l. В злополуката не са взели участие други транспортни средства и няма потърпевши, като Пеко Баная е незасегнат.

От Дукати потвърдиха за случая, а Баная се извини с пост в обществените мрежи.

“Предишната вечер бях в Ибиса с другари за празненство в хода на паузата в сезона в MotoGP - написа Баная. - Празнувахме дружно успеха ми в Гран При на Нидерландия. Тръгнах си от дискотеката към 3 часа след среднощ и преди едно кръгово предните колела на колата ми паднаха в канавката, като в случая не са взели участие други коли или хора.

Тестът за алкохол, извършен от полицията сподели, че алкохолът в кръвта ми е повече от позволеното от законите в Испания.”

Баная даде още детайлности за случката.

“Съжалявам за това, което стана, аз на процедура не пия и това беше сериозна безнаказаност от моя страна, която не трябваше да се случва - добави Баная. - Извинявам се на всички и мога да ви уверя, че съм си научил урока. Никога да не сядам зад кормилото когато съм пил. Благодаря.”

Баная може да загуби шофьорската си брошура, дружно с това и правото да кара за период от една до четири години
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР