Пилотът на Ducati Андреа Довициозо спечели трето място в изминалата

...
Пилотът на Ducati Андреа Довициозо спечели трето място в изминалата
Коментари Харесай

Довициозо: Сцеплението липсваше в последните обиколки в Аржентина

Пилотът на Ducati Андреа Довициозо завоюва трето място в миналата Гран При на Аржентина в MotoGP този уикенд, само че изгуби борбата със сънародника си Валентино Роси за втората позиция. Дови не остана на 100% благополучен, макар че по думите му задачата му в Аржентина бе единствено подиум.

Дови избра софт задна гума на формалния снабдител в шампионата Michelin, само че тактиката му не проработи по този начин, както очакваше. В последните обиколки сцеплението на задната му гума с асфалта ставаше все по-ниско.
Nothing between them! @AndreaDovizioso can't shake off @ValeYellow46! #ArgentinaGP pic.twitter.com/FlvKbouGCH
— MotoGP™ (@MotoGP) March 31, 2019
" Не съм изключително благополучен по какъв начин работеше гумата ми по време на надпреварата. Скоростта ми не бе задоволително добра. Не можех да се откъсна от Валентино. Важно е да проучим тъкмо какво и за какво се случи в надпреварата. Хубаво е, че съм на подиума, само че не съм изключително благополучен за резултата. Мисля, че това съревнование може да ни покаже нещо основно за идните. Сцеплението падна доста в края и е необичайно, тъй като не натисках прекомерно ", показа Дови.

Италианецът слезе на втора позиция в генералното класиране след успеха на Маркес в Аржентина. За тима му обаче следва още един тежък уикенд в Съединени американски щати на пистата " Остин ". която не пасва изключително добре на италианския тим, а за сметка на това Марк е господарят на нея с победи във всяка една година, откогато се причисли към кралския клас.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР